LIFE STYLEΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΚΟΣΜΟΣΤΑΞΙΔΙΑ

Τουρίστες ταξιδεύουν στην Κρήτη και την Κω για να βοηθήσουν καταφύγια με αδέσποτα ζώα

Εθελοντές ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, περνούν τις διακοπές τους κάνοντας καλές πράξεις. Στη χώρα μας πολλά προγράμματα.

Η τάση του «εθελοντικού τουρισμού» βρίσκει συνεχώς νέους φανατικούς, οι οποίοι αναζητούν στις διακοπές τους να κάνουν κάτι θετικό για την κοινωνία και τον τόπο που επισκέπτονται.

Το βρετανικό τουριστικό γραφείο Charitable Travel, δημιουργεί ένα νέο «κόμβο» με στόχο να προσκαλέσει ταξιδιώτες, να κάνουν διακοπές, προωθώντας ενέργειες «εθελοντισμού» σε όλο τον κόσμο, ταξίδια που έχουν «θετικό αντίκτυπο» στην κοινότητα, το οικοσύστημα ή το περιβάλλον.

Η εταιρεία έχει ως σκοπό και αποστολή να βοηθά εκείνους που θέλουν να ταξιδέψουν και ταυτόχρονα να υποστηρίξουν το σπουδαίο έργο που προσφέρουν φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Η χώρα μας δεσπόζει ανάμεσα σε άλλες στα προτεινόμενα προγράμματα της Charitable Travel, με τέσσερα προγράμματα στη Φλώρινα, την Κρήτη, τη Σκύρο και την Κω.

Εθελοντικές διακοπές στην Ελλάδα

Στον Αετό της Φλώρινας η αστική, μη κυβερνητική «Αρκτούρος», αναλαμβάνει δράσεις για την προστασία και διαχείριση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης συντονίζει προγράμματα ανταλλαγής εθελοντών σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία EVS. Οι ταξιδιώτες εθελοντές καλούνται να συμμετέχουν σε όποια δράση τους αρέσει.

Στην Κρήτη το καταφύγιο Ζώων στις Γούβες Ηρακλείου προσκαλεί τους τουρίστες να πάνε και να βοηθήσουν στο έργο που γίνεται με αδέσποτα σκυλάκια, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να παίξουν με τα σκυλιά, να τα βγάλουν βόλτες ή ακόμα βοηθήσουν τους υπεύθυνους να καθαρίσουν το μέρος. Οι υπεύθυνοι του καταφυγίου μπορούν από την πλευρά τους να βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους να βρουν κατάλυμα διακοπών.

Στην Κω η φιλοζωική οργάνωση Animal Rescue Kos φροντίζει επίσης αδέσποτα ζώα και καλεί όσους θέλουν να τους βοηθήσουν, πηγαίνοντας βόλτες και παίζοντας με τα ζώα του κέντρου.

Στο νησί της Σκύρου η οργάνωση «Φίλοι του Σκυριανού Αλόγου», καλούν τουρίστες εθελοντές να τους βοηθήσουν στην φροντίδα των αλόγων αλλά και στην προσπάθεια που γίνεται για την προστασία τους.

Η εταιρεία αναζητά οργανώσεις εθελοντών από όλο των κόσμο, που μέσα από τον κόμβο που δημιούργησε θα τους διαφημίζει και προωθεί σε όλα τα ψηφιακά της κανάλια.

Η Melissa Tilling, διευθύνουσα σύμβουλος του Charitable Travel, σε δήλωση της εξήγησε ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία έχει μακρά παράδοση στην υποστήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε ταξιδιωτικούς προορισμούς, αλλά ο κόσμος δεν γνωρίζει πως μπορεί να τους βοηθήσει κατά τη διάρκεια των διακοπών του. «Η αποστολή μας με το νέο Voluntourism Hub είναι να ενισχύσουμε το καλό που γίνεται και να επιτρέψουμε σε περισσότερους ταξιδιώτες να ασχοληθούν με τοπικές δράσεις, που έχουν σημαντικούς σκοπούς και γίνονται σε όλο τον κόσμο», τόνισε.

Η εταιρεία έχει ήδη λάβει αιτήσεις από περισσότερες από 50 δράσεις σε διάφορες χώρες.

Related Articles

Back to top button