LIFE STYLEΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΚΟΙΝΩΝΙΑΜΠΑΝΙΟ ΣΚΥΛΩΝ

Νέος νόμος επιτρέπει τα σκυλιά στη θάλασσα – Ποια τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις

Το φετινό καλοκαίρι οι λουόμενοι μπορούν να πηγαίνουν στην παραλία μαζί με τα σκυλιά τους, κάτι που μέχρι σήμερα δεν ήταν κοινά αποδεκτό.

Πλέον, με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών, τα ζώα συντροφιάς μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μη οργανωμένες παραλίες, πάντοτε με χρήση λουριού, εντός και εκτός θάλασσας. Στις οργανωμένες παραλίες, η πρόσβαση σκύλων, επιτρέπεται μόνο εφόσον υπάρχει σχετική ευδιάκριτη ένδειξη, που έχει αναρτηθεί από τον νόμιμο υπεύθυνο εκμετάλλευσης της παραλίας.

Αν ένας πάει σε μία παραλία με τον σκύλο του και κάποιος διαμαρτυρηθεί, πλέον καλύπτεται από τον νόμο. «Πρέπει να φροντίζουμε πάντα να έχουμε λουράκι, όσο είμαστε εκτός θάλασσας. Να σεβόμαστε και τον διπλανό μας», είπε ο εκπαιδευτής σκύλων Πέτρος Μητσάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», στο Open TV.

Όπως είπε, ο ιδιοκτήτης του σκύλου πρέπει να έχει πάντα μαζί του νερό και να μην είναι το ζώο εκτεθειμένο στον ήλιο. Επίσης πρέπει να ελέγχεται η θερμοκρασία της άμμου, καθώς τα πόδια των σκύλων είναι γυμνά και ενδέχεται να βασανίζονται. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button