ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ

Coco Chanel

Ένα βράδυ του Μαρτίου, κάτοικος της Ηλιούπολης ειδοποίησε την ΖΕΗ ότι μέσα στην αυλή του κρύβεται ένας σκύλος πολύ ταλαιπωρημένος, άρρωστος και τυφλός. Εθελόντρια που έσπευσε στο σημείο μάζεψε το ζωάκι, μια σκυλιτσα Doberman και την μετέφερε σε ασφαλή φιλοξενία οπου φάνηκε η τραγική κατάστασή της. Ευτυχώς δεν ήταν τυφλή, αλλά είχε φλεγμονή και από το πύον δεν μπορούσε να ανοίξει τα βλέφαρα. Η σκυλίτσα ήταν ένας σκελετός, χωρίς τρίχωμα στο μεγαλύτερο μέρος του σώματος, με κακοφορμισμένες πληγές, πρησμένο στομάχι. Από την αδυναμία δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της, ήταν καχεκτική και υποτονική, με φανερά σημάδια από 1 ή 2 γέννες. Αυτό που μας συγκίνησε όμως ήταν ο φόβος και η αμφιβολία που διακρίναμε στα μάτια της και στις κινήσεις της. Ένα ζωάκι απόλυτα υποταγμένο, με σκυμμένο κεφάλι, ουρά μαζεμένη να προσπαθεί να κουλουριαστεί τόσο πολύ ώστε, ει δυνατόν, να γίνει αόρατη … Προφανώς η μέθοδος της για να αποφεύγει το ξύλο και την κακοποίηση.

Η επίσκεψη στον κτηνίατρο απέδειξε ότι δεν είχε microchip (αναμενόμενο), ότι ζύγιζε μόλις 15 κιλά, είχε ψύλλους, ένα απόστημα μέσα στο στόμα και μακριά νύχια, σε σημείο που δεν μπορούσε να περπατήσει. Έγινε αιμοληψία για περαιτέρω εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν Leishmania.

Ξεκίνησε λοιπόν η προσπάθεια αποκατάστασης σωματικής και ψυχικής. Χάπια και ενέσεις για την leishmania, τακτικά μπάνια με ειδικά φάρμακα, θεραπεία για τα μάτια και για το απόστημα. Ταυτόχρονα εκπαίδευση για να μπορέσει να εμπιστευθεί και πάλι τους ανθρώπους.

Την ονομάσαμε Coco Chanel, διότι ελπίζαμε να αποκτήσει σύντομα τη φινέτσα και τη χάρη που της άξιζαν. Πράγματι 2 μήνες μετά, η Chanel μεταμορφώθηκε σε μία πανέμορφη, χαρούμενη σκυλίτσα η οποία προκαλεί για παιχνίδι, για χάδια και για βόλτες.

Είναι φιλική με όλα τα σκυλιά. Με ανθρώπους, είναι αρχικά επιφυλακτική και τρέμει οταν την πλησιάζει κάποιος άγνωστος όμως οταν καταλαβει οτι δεν κινδυνεύει τοτε περιμένει τα χάδια.

Είναι ήσυχη στο αυτοκίνητο και της αρέσουν οι βόλτες. Λατρεύει το ψωμί και τις λιχουδιές. Έχει φτάσει πλέον τα 22 κιλά.

Γεννημένη το 2020

Τηλ 6947723558

Θα δοθεί μόνο εντός Αττικής με συμβόλαιο υιοθεσίας και μικροτσίπ, το κόστος του οποίου επιβαρύνει το νέο γονιό.

ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΡ. ΕΓΚ. ΠΡ. 5194/1997

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button