ΤΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ

Τι κάνουμε αν ο σκύλος μας φάει φόλα;

Στην πανδημία κατεγράφη έκρηξη υιοθεσιών κατοικιδίων σε όλον τον κόσμο. Τώρα που απέκτησες σκύλο ή γάτα, διάβασε τι είναι χρήσιμο να κάνεις κάθε χρόνο, για την ασφάλεια του ζώου.

Στο διάστημα που ακολούθησε το ξέσπασμα της πανδημίας δεν υπήρχε σπίτι που να μην αποκτήσει τουλάχιστον μια νέα ηλεκτρική συσκευή (μην αναρωτιέσαι λοιπόν, γιατί δεν υπάρχουν νέα αυτοκίνητα, διαθέσιμα στις αντιπροσωπείες), με το online shopping να κάνει θραύση παγκοσμίως. Η δεύτερη μεγάλη τάση που σημειώθηκε, επίσης σε όλον τον πλανήτη ήταν η υιοθεσία κατοικίδιων.

Υπήρχαν κάποιοι που απέκτησαν σύντροφο ζωής, για να μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους και μετά τις 21.00 -που άρχιζε η απαγόρευση κυκλοφορίας, ως μέτρο του lockdown-, άλλοι γιατί δεν άντεχαν άλλη μοναξιά στο σπίτι και ορισμένοι που το σκέφτονταν καιρό, εν τούτοις με τον Covid-19 έκριναν πως ήλθε το πλήρωμα του χρόνου.

Σκέψου πόσες υιοθεσίες έγιναν που έγινε και ειδική έρευνα, με αντικείμενο το αν όντως υπήρξε αύξηση του παγκοσμίου ενδιαφέροντος, από την ημέρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την έναρξη της πανδημίας. Διαπιστώθηκε πως συγκριτικά με τον Απρίλιο και το Μάιο του 2019, τους ίδιους μήνες του 2020 οι υιοθεσίες σκύλων και γάτων αυξήθηκαν κατά 250%.

Σε ό,τι αφορά τους σκύλους, από τον Ιούλιο του 2020 άρχισε να παρουσιάζεται πτώση. Το Δεκέμβριο οι υιοθεσίες επέστρεψαν στα επίπεδα του μέσου όρου της τελευταίας πενταετίας. Στα των γατών, το ενδιαφέρον παρέμεινε υψηλό.

news247.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button