ΜΠΑΝΙΟ ΣΚΥΛΩΝ

Σκύλος: Πώς του κάνουμε μπάνιο στο σπίτι

Αν αποφασίσετε να κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας στο σπίτι και όχι να τον πάτε κάπου για εξειδικευμένη περιποίηση, η κτηνίατρος Νικολέττα Σερέτη έδωσε χθες στην εκπομπή OPEN Weekend κάποιες συμβουλές έτσι ώστε να κάνετε τη διαδικασία ευχάριστη και ασφαλή και να μην υπάρξουν προβλήματα.

Από τη στιγμή που αποφασίσουμε να κάνουμε μπάνιο τον σκύλο μας στο σπίτι, θα πρέπει εκεί που θα τον πλύνουμε, πχ. στην μπανιέρα, να βάλουμε αρχικά ένα αντιολισθητικό χαλάκι για να μην γλιστράει επειδή πολλές φορές τα σκυλάκια στρεσάρονται με τη διαδικασία.

Το σαμπουάν πρέπει να είναι ειδικό για τα κατοικίδια και όχι κάποιο δικό μας καθώς το ph του δέρματος του σκύλου είναι εντελώς διαφορετικό και μπορεί να δημιουργηθούν ερεθισμοί. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιούμε ειδικά κοντίσιονερ, που κάνουν πιο μαλακό το τρίχωμα και βοηθούν όταν το χτενίζουμε έτσι ώστε να μην ταλαιπωρείται ο σκύλος μας.

Το νερό, αφού πρώτα τη δοκιμάσουμε στο χέρι μας και το χειμώνα και το καλοκαίρι θα πρέπει να είναι χλιαρό προς ζεστό. Βρέχουμε καλά το κατοικίδιο, έχοντας κλειστά τα αυτάκια του γιατί δεν πρέπει να μπει νερό, καθώς μπορεί να προκληθεί ωτίτιδα. Επίσης καλό είναι να μην πάει νερό και στα μάτια του. Έτσι αποφεύγουμε να ρίχνουμε νερό στο πρόσωπο και το καθαρίζουμε με μια νωπή πετσετούλα.

Επίσης, θα πρέπει να ξεβγάζουμε τα κατοικίδια μας πολύ καλά, όπως και να τα στεγνώνουμε για να μην κρυώσουν, χρησιμοποιώντας το σεσουάρ από κάποια απόσταση και αφού βέβαια ελέγξουμε τη θερμοκρασία του.

Η συχνότητα του μπάνιου πρέπει να είναι κάθε 25 μέρες περίπου, ανεξαρτήτου ράτσας και ανεξάρτητα αν ζει μέσα στο σπίτι ή έξω στον κήπο.

Τα νύχια καλό είναι να πηγαίνουμε στον κτηνίατρο να τα κόβει, γιατί μπορεί εμείς να μην βρούμε ακριβώς τη ρίζα ειδικά στα μαύρα νυχάκια και να προκαλέσουμε τραυματισμό.

Σε περίπτωση που λερωθεί ο σκύλος μας και δεν θέλουμε να τον κάνουμε ξανά μπάνιο, μπορούμε να τον καθαρίσουμε τοπικά είτε με την ίδια διαδικασία είτε με τα ειδικά πανάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Τα πατουσάκια τους μπορούμε να τα πλένουμε πιο συχνά και ειδικά στα λευκά σκυλάκια. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιούμε για τα ματάκια τους ειδικά υγρά.

Τέλος υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που δεν πρέπει να κάνουμε ένα σκυλάκι μπάνιο στο σπίτι και αυτό είναι σε περίπτωση εγκυμοσύνης αλλά και όταν έχει κάποια δερματίτιδα (εκτός αν μας πει ο κτηνίατρος ότι επιτρέπεται).

ΠΗΓΗ:mypet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button