LIFE STYLEΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΤΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥΓΕΙΑΦΙΛΟΖΩΙΚΑΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ

Κόμμα για τα Ζώα: Δε θα σταματήσουμε να ζητούμε την απομάκρυνση του Διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών

Το Κόμμα για τα Ζώα εκφράζει ανησυχίες για τις εξελίξεις που αφορούν τον Διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών

Το Κόμμα για τα Ζώα, ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από τη διαθεσιμότητα του Διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Χριστόδουλου Πίπη και εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα των όποιων αποφάσεων έχουν ληφθεί προς άρση των εισηγήσεων του Υπουργείου, λαμβάνοντας υπόψη τη σωρεία δημοσιευμάτων και υποθέσεων που αφορούν το θέμα.

Εκφράζει ιδιαίτερο προβληματισμό για την καθυστέρηση από μέρους του Γενικού Εισαγγελέα στην εξέταση της υπόθεσης των δύο σφαγείων της Επαρχίας Λευκωσίας.

Το Κόμμα για τα Ζώα, συμπληρώνει ότι στηρίζει την κάθε ενέργεια προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και κατά της διαφθοράς, μέσα από διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αμεροληψία και ότι στέκεται δίπλα στον κάθε πολίτη και σύμμαχοι των ζώων που αρκετά υπέφεραν στη χώρα μας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Δεν θα σταματήσουμε να ζητούμε την απομάκρυνση του – Φάσκει και αντιφάσκει η ΕΔΥ

Το Κόμμα για τα Ζώα, παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από τη διαθεσιμότητα του Διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, θέση την οποία κατέχει ο κος Χριστόδουλος Πίπης από το 2020.

Με έκπληξη διαβάσαμε ότι η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας αποφάσισε να τερματίσει την διαθεσιμότητα του Χριστόδουλου Πίπη, Διευθυντή των κτηνιατρικών Υπηρεσιών. 

Στις 19/10/2022, η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, αφού εξέτασε αίτημα από την Αρμόδια Αρχή, δηλαδή τη Διεύθυνση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αποφάσισε τη διαθεσιμότητα του Διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών κου Χριστόδουλου Πίπη για τρεις μήνες, μέχρι την ολοκλήρωση πειθαρχικής έρευνας εναντίον του.

Στις 15/12/2022 το Διοικητικό Δικαστήριο αποφάσισε την ακύρωση της διαθεσιμότητας, στη βάση του ότι η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας δεν δικαιολόγησε επαρκώς τη διάρκεια της διαθεσιμότητας του Διευθυντή, δηλαδή γιατί η διαθεσιμότητα καθορίστηκε στους τρεις μήνες. Οι λόγοι ουσίας δεν εξετάστηκαν.

Στις 22/12/2022, η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας προχώρησε ξανά σε διαθεσιμότητα του Διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, αλλά μια εβδομάδα μετά την απόφαση στις 29/12, η διαθεσιμότητα του Διευθυντή τερματίστηκε από την ίδια την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας.

Εύλογα, το Κόμμα για τα Ζώα της Κύπρου, όπως και μεγάλη μερίδα πολιτών, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, εκφράζει τις ανησυχίες του σχετικά με την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα των όποιων αποφάσεων έχουν ληφθεί προς άρση των εισηγήσεων του Υπουργείου, λαμβάνοντας υπόψη τη σωρεία δημοσιευμάτων και υποθέσεων στις οποίες έχει εμπλακεί το όνομα του συγκεκριμένου Διευθυντή.

Ιδιαίτερα μας προβληματίζει η καθυστέρηση από μέρους του Γενικού Εισαγγελέα στην εξέταση της υπόθεσης των δύο σφαγείων της Επαρχίας Λευκωσίας, όπου ο συγκεκριμένος Διευθυντής υπέγραφε τα διοικητικά πρόστιμα που εκδίδαν οι κτηνιατρικοί λειτουργοί για παραβάσεις του ενός σφαγείου, αλλά δεν υπέγραφε τα πρόστιμα του άλλου σφαγείου, αφήνοντας το να λειτουργεί με σωρεία παραβάσεων ενάντια στην ευημερία των ζώων και θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ας μην ξεχνούμε και άλλες υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και χειρίστηκε ο κος Πίπης από τη θέση του Διευθυντή, όπως τον γάτο Μπέρτον που κατασχέθηκε από τις Κτηνιατρικές   Υπηρεσίες αλλά αφέθηκε στο έλεος του Θεού και είχε ένα φρικτό τέλος, τη σωρεία παραπόνων για θέματα ευημερίας των ζώων και την απαξιωτική συμπεριφορά του συγκεκριμένου Διευθυντή προς τους εθελοντές και τους φιλόζωους. Ανάμεσα στα δημοσιεύματα, σημειώνεται και η απαξιωτική συμπεριφορά του προς το ίδιο το Υπουργείο.

Διερωτόμαστε πραγματικά, τί να περιμένει άλλο ο απλός πολίτης από τις κρατικές δομές και τη δικαιοσύνη, όταν ένας Διευθυντής που ενεργεί με αυτό τον τρόπο δεν έχει οποιαδήποτε συνέπεια. Μήπως τελικά η «κάλυψη» του κ. Πίπη συνδέεται με την κομματική μηχανή που κινεί υπόγεια νήματα, εις βάρος της Δημόσιας Υγείας, της υγείας και της ευημερίας των ζώων και κατ’ επέκταση του δημοσίου συμφέροντος; 

Εμείς, ως Κόμμα για τα Ζώα, στηρίζουμε την κάθε ενέργεια προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και κατά της διαφθοράς, μέσα από διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αμεροληψία. Δίπλα στον κάθε πολίτη και σύμμαχοι των ζώων που αρκετά υπέφεραν στη χώρα μας.

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΠΗΓΗ: cyprustimes.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button