ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΦΙΛΟΖΩΙΚΑ

Όταν σκυλιά τραγούδησαν το Jingle Bells

Το τραγούδι Jingle Bells τραγουδισμένο από σκυλιά και συγκεκριμένα από την μπάντα “The Singing Dogs”, δημιουργήθηκε στην πραγματικότητα ως ένα είδος αστείου το 1955, από έναν άνδρα που οι ήχοι των σκυλιών που γαβγίζουν δημιουργούσαν πρόβλημα στη δουλειά του. Ο δημιουργός του τραγουδιού, ο Carl Weismann, ήταν ένας διάσημος ορνιθολόγος, που ηχογραφούσε και μελετούσε τους ήχους των πουλιών.

Δυστυχώς για τον Δανό επιστήμονα, τα γαβγίσματα των σκύλων διέκοπταν συχνά τις ηχογραφήσεις του και κατέστρεφαν το υλικό με τις γλυκές μελωδίες των πουλιών. Προκειμένου να αφαιρέσει αυτά τα ανεπιθύμητα γαβγίσματα των σκύλων από τα επιστημονικά soundtracks των άγριων πουλιών του, ο Weismann αφαιρούσε τους ήχους των σκύλων χρησιμοποιώντας ψαλίδι ή ξυράφι. Το αποτέλεσμα ήταν ένα συνονθύλευμα από γαβγίσματα… στο πάτωμα του μοντάζ.

Για πλάκα, ο έξυπνος επιστήμονας συνέθεσε τα γαβγίσματα με την απλή μελωδία του “Jingle Bells”. Το έργο αυτό ήταν αρκετά απαιτητικό, ο Βάισμαν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει εκατοντάδες ώρες δουλεύοντας με την τεχνολογία της εποχής, προκειμένου να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

“The Singing Dogs”

Ο Weismann χρησιμοποίησε ηχογραφήσεις πέντε σκύλων που γαύγιζαν (τα ονόματά τους ήταν Dolly, Pearl, Pussy, Caesar και King). Αυτό κυκλοφόρησε από την RCA Victor το 1955. Έγινε επιτυχία, φτάνοντας στο νούμερο 22 του αμερικανικού Billboard Pop Singles chart. Ο δίσκος πούλησε τελικά πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

Το 1971, η RCA επανακυκλοφόρησε το “Jingle Bells” ως single, το οποίο έγινε χριστουγεννιάτικη επιτυχία και έφτασε στο νούμερο 1 του Billboard Christmas Singles chart το 1972. Έκτοτε, το κομμάτι παιζει σταθερα σε ολα τα χριστουγεννιατικα playlist ραδιοφώνων και παρτι, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Απολαύστε το πιο όμορφο Jingle Bells:

ΠΗΓΗ:mypet

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button