ΣΥΜΒΟΥΛΕΣΦΙΛΟΖΩΙΚΑ

11 σημάδια ότι η γάτα περνάει καλά μαζί σας

Μερικές γάτες εκδηλώνουν πιο ξεκάθαρα την εκτίμηση που τρέφουν για τους κηδεμόνες τους από άλλες. Αν σας είναι δύσκολο να διαβάσετε τα συναισθήματα του κατοικίδιου σας μερικές φορές, εδώ είναι μερικά σημάδια με τα οποία η γάτα σας προσπαθεί να σας δείξει ότι περνάει καλά μαζί σας και σας αγαπάει.

1. Γουργούρισμα

Οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι αν η γάτα σας γουργουρίζει σημαίνει ότι είναι ευτυχισμένη. Αν το κάνει ενώ την ξύνετε πίσω από τα αυτιά της ή ενώ είναι ξαπλωμένη στην αγκαλιά σας, είναι πολύ πιθανό να σας δείχνει τη στοργή της. Το γουργούρισμα μπορεί επίσης να είναι σημάδι αγωνίας ή έκκληση για προσοχή.

2. Κάθεται δίπλα σας

Όταν οι γάτες έρχονται και κάθονται δίπλα σας, δείχνουν κρυφά τη στοργή τους και ότι απολαμβάνουν την παρέα σας κι ας έχουν την πλάτη τους γυρισμένη προς το μέρος σας και ασχολούνται με το να κοιτάζουν έξω από το παράθυρο. Επέλεξαν να είναι κοντά σας. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και όταν έρχονται και κάθονται πάνω στην αγκαλιά σας, θέλοντας να σας δείξουν πόσο καλά νιώθουν μαζί σας και πόσο νοιάζονται για εσάς.

3. Σας δείχνουν την κοιλιά τους

Εάν μια γάτα κυλιστεί στην πλάτη της για να σας δείξει την κοιλιά της, μπορεί να σημαίνει ότι σας αγαπάει. Παρόλο που μια εκτεθειμένη κοιλιά είναι το απόλυτο σημάδι εμπιστοσύνης, δεν είναι πάντα σημάδι ότι μπορείτε να τη χαϊδέψετε εκεί.

4. Κοιμάται κοντά σας

Εάν η γάτα σας επιλέξει να κοιμηθεί κοντά σας αντί να κοιμάται έξω στο σαλόνι, είναι σημάδι ότι νιώθει όμορφα μαζί σας. Μπορεί να είναι ωραίο να τα κουλουριάζετε στο τέλος του κρεβατιού σας, αλλά όταν σας ξυπνάει στις 3 τα ξημερώματα με γρατζούνισμα στην πόρτα ή επίθεση στα μαλλιά σας δεν είναι και τόσο ευχάριστο.

5. Σας γλείφει

Ακριβώς όπως οι γάτες περιποιούνται τον εαυτό τους και γλείφονται, μπορεί επίσης να θέλουν να περιποιηθούν και εσάς. Η γλώσσα τους μάλλον μοιάζει με γυαλόχαρτο στο δέρμα σας, αλλά να ξέρετε ότι είναι από αγάπη. Η στοργή και η εμπιστοσύνη είναι πολύ σημαντικά για τη γάτα σας και αυτή της η κίνηση είναι από τα σημάδια ότι η γάτα σας, σας εμπιστεύεται και σας αγαπάει.

6. Τρίβεται πάνω σας

Εάν είστε κηδεμόνας γάτας, γνωρίζετε ήδη ότι όταν ο γούνινος φίλος σας τρίβεται στα πόδια σας ή σας σπρώχνει με το κεφάλι του, σημαίνει ότι είναι χαρούμενος που σας βλέπει και χαρούμενος που είστε ο κηδεμόνας του.

7. Απαιτούν την προσοχή σας

Οι γάτες απαιτούν προσοχή με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και μερικές φορές μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό. Απλά να ξέρετε ότι ακόμα και όταν σας γρατσουνίζουν ή σας ακολουθούν παντού, σημαίνει απλώς ότι προσπαθούν να σας δείξουν στοργή και ίσως προσπαθούν να σας πουν ότι θέλουν και μια λιχουδιά.

8. Ανοιγοκλείνει αργά τα μάτια της

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε κοντά στο πρόσωπο της γάτας σας, ρίξτε μια ματιά στα μάτια της. Αν ανοιγοκλείνουν αργά, είναι σημάδι ότι νιώθουν άνετα κοντά σας και ότι προσπαθούν να σας ενημερώσουν ότι είναι ευγνώμονες για εσάς. Όταν οι γάτες κλείνουν τα μάτια τους, είναι σημάδι εμπιστοσύνης.

9. Τρέχουν κοντά σας όταν επιστρέψετε σπίτι

Αυτό μοιάζει περισσότερο με μια ενέργεια που κάνουν οι σκύλοι για να δείξουν στοργή, αλλά το κάνουν και μερικές γάτες, καθώς αισθάνονται χαρούμενες που είστε σπίτι πάλι μαζί τους

10. Μια ουρά προς τα πάνω με μια ελαφριά καμπύλη στην άκρη

Κοιτάξτε την ουρά της γάτας σας για να δείτε αν σας δείχνει σημάδια ότι σας αγαπά.  Αν είναι προς τα πάνω και έχει μια ελαφριά καμπύλη στην άκρη, ναι την έχετε κερδίσει και σας δείχνει ότι αισθάνεται καλά μαζί σας.

11. Σας αγγίζει απαλά με το πόδι της

Μια τόσο απλή και αξιολάτρευτη χειρονομία μπορεί να σημαίνει τόσα πολλά όταν προέρχεται από μια γάτα. Εάν η γάτα σας δεν κάνει ποτέ τίποτα απαλά και όταν σας αγγίζει, συνήθως βγάζει τα νύχια της, μάλλον δεν αισθάνεται και τόσο καλά μαζί σας.

ΠΗΓΗ:mypet

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button