ΚΟΙΝΩΝΙΑΣΥΜΒΟΥΛΕΣΦΙΛΟΖΩΙΚΑ

Σκύλος: 7 σημάδια που δείχνουν ότι είναι κρυφά θυμωμένος μαζί σας

Όχι, δεν θα χτυπήσουν πόρτες ή θα σας φωνάξουν, αλλά υπάρχουν σαφή σημάδια ότι ο σκύλος σας είναι θυμωμένος μαζί σας. Καλό είναι να γνωρίζουμε, όμως, τις ενδείξεις για να μπορέσουμε να αποφύγουμε το σκυλάκι μας να παραμείνει μουτρωμένο για πολύ με εμάς.

1. Χασμουριέται έντονα

Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να νομίζετε, τα μεγάλα χασμουρητά δεν σημαίνουν ότι ο σκύλος σας βαριέται τα γλυκανάλατα αστεία σας – στην πραγματικότητα είναι ένα σημάδι ότι αγχώνεται, αναστατώνεται και ταράζεται.  Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή σε αυτό το σήμα και να απομακρύνετε αμέσως τον σκύλο σας από την κατάσταση που τον επηρεάζει.

2. Συνεχίζει να γλείφει τα χείλη του, ενώ δεν υπάρχει φαγητό κοντά

Οι σκύλοι μπορεί να δείξουν ότι είναι θυμωμένοι ή σε αγωνία γλείφοντας επανειλημμένα τη μύτη και τα χείλη τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν δεν υπάρχει κοντά τροφή που να τους τρέχουν τα σάλια από την πείνα. Μια κατάσταση που προκαλεί αυτή τη συμπεριφορά είναι όταν τα σκυλιά αγκαλιάζονται από παιδιά ή αγνώστους.

3. Δεν σας κοιτάζει στα μάτια

Αν ένα άτομο αρνιόταν να σας κοιτάξει και σας γύριζε την πλάτη, θα παίρνατε το μήνυμα ότι είναι θυμωμένος ξεκάθαρα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους σκύλους. Ένας σκύλος που είναι ευτυχισμένος και άνετος θα είναι πιθανότατα πρόθυμος να κάνει οπτική επαφή με τον κηδεμόνα του και να αναζητήσει την προσοχή του, ενώ ένας σκύλος που είναι θυμωμένος ή αναστατωμένος μπορεί να αποφύγει αυτού του είδους την αλληλεπίδραση και να απομακρυνθεί από τον κηδεμόνα του, να φύγει από το δωμάτιο ή ακόμη και να κοιμηθεί σε διαφορετικό χώρο.

4. Αρνείται να “καθίσει” και να “μείνει”

Ένα ακόμη από τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σας είναι θυμωμένος μαζί σας είναι όταν αρνείται να σας ακούσει. Όταν οι σκύλοι γνωρίζουν καλά τα σήματα, ανταποκρίνονται σε αυτά, οπότε αν ο σκύλος σας ξαφνικά σταματήσει να ανταποκρίνεται σε μία φυσιολογική εντολή αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ότι έχει αναστατωθεί από κάτι στο περιβάλλον του ή από εσάς. Πριν αναστατωθείτε κι εσείς, πάρτε μια στιγμή και ελέγξτε τον εαυτό σας. Αισθάνεστε αγχωμένοι, θυμωμένοι, έξαλλοι, αναστατωμένοι ή λυπημένοι; Τα συναισθήματά σας μπορούν να επηρεάσουν τα συναισθήματα του σκύλου σας.

5. Η ουρά του είναι σφιγμένη

Αν το κουτάβι σας παίρνει σκυφτή στάση με την ουρά του χωμένη ανάμεσα στα πόδια του, μπορεί να παίρνει την κριτική σας πιο προσωπικά απ’ ό,τι νομίζατε. Αυτή η στάση δείχνει ότι είναι προφυλαγμένο στην άμυνα. Τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι, είναι συναισθηματικά πλάσματα. Αν τα έχετε μαλώσει ή τους έχετε μιλήσει αυστηρά, μπορεί να μουτρώνουν σαν έφηβοι. Αν τον δείτε να είναι έτσι, χαμηλώστε τη φωνή σας και μιλήστε γλυκά και τρυφερά. Αυτό θα αποκαταστήσει τον δεσμό μεταξύ σας και θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη που είχε ο σκύλος σας σε εσάς.

6. Φαίνεται το άσπρο των ματιών του

Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι ποτέ καλό σημάδι όταν φαίνονται τα λευκά σημεία στα μάτια οποιουδήποτε ζώου. Είτε δείχνει φόβο, είτε σύγχυση, είτε αηδία, είτε ασθένεια, είτε θυμό, το άνοιγμα των ματιών υποδηλώνει υψηλή κατάσταση εγρήγορσης και καλό θα ήταν να δώσετε προσοχή. Το γιατί είναι αναστατωμένο μπορεί να είναι περισσότερο μυστήριο. Θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο το ότι ξεχάσατε να τα ταΐσετε. Για να το διορθώσετε αυτό, δοκιμάστε να της δώσετε ένα σνακ. Η λιγούρα είναι μία πραγματική αιτία για να σας θυμώσει ένας σκύλος.

7. Κρύβεται πίσω από τον καναπέ

Τέλος, ένα ακόμη από τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλο σας είναι θυμωμένος είναι όταν κρύβεται. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν το κούρνιασμα και το κρύψιμο με το φόβο και ενώ αυτό μπορεί σίγουρα να είναι αλήθεια, ο φόβος συνδέεται επίσης στενά με το θυμό στους σκύλους. Το κούρνιασμα υποδηλώνει υψηλό επίπεδο στρες. Αν ο σκύλος σας προσπαθεί επίσης να κρυφτεί και να ξεφύγει, αυτό σημαίνει ότι ο σκύλος σας είναι καταβεβλημένος. Δουλειά σας ως υπεύθυνος κηδεμόνας κατοικίδιων είναι να τον απομακρύνετε από την κατάσταση που τον επηρεάζει πριν συγκλονιστεί περισσότερο και ξεσπάσει.

ΠΗΓΗ:mypet

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button