ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Φωτιά στη Ρόδο: Θύματα στον βωμό της πύρινης λαίλαπας ελάφια και άλλα ζώα

Η Ρόδος συνεχίζει να φλέγεται και μετράει κάθε λεπτό τις ζημιές από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο νησί, ενώ συνεχίζει να μετράει και τις απώλειες ζώων, όπως το σύμβολό της, τα ελάφια που έχασαν τις ζωές τους από την πύρινη λαίλαπα.

Αρκετά από τα ελάφια του νησιού της Ρόδου που βρίσκονταν στη δασική περιοχή όπου εκδηλώθηκε και συνεχίζεται η μεγάλη πυρκαγιά έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροσβεστών και των εθελοντών που βρίσκονται στο μέτωπο της φωτιάς.

«Έχουμε απώλειες αλλά δεν έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής, διότι δεν μπορούμε να πάμε στις περιοχές αφού η φωτιά μαίνεται», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος για τον πρωτογενή τομέα, Φιλήμωνας Ζαννετίδης επισημαίνοντας ότι η εικόνα που υπάρχει μέχρι τώρα δεν είναι καθόλου καλή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, αρκετά ελάφια, όπως και αρκετά αιγοπρόβατα, έχουν πέσει θύματα της φωτιάς που μαίνεται για έβδομη ημέρα στη Ρόδο.

Η συγκεκριμένη περιοχή από όπου ξεκίνησε η φωτιά, το δάσος Απολλώνων – Λαέρμων, είναι από τους κυρίους βιότοπους των ελαφιών της Ρόδου.

«Ελπίζουμε ότι πολλά από τα ελάφια που βρίσκονταν σε αυτήν τη δασική περιοχή να έχουν καταφέρει να σωθούν διαφεύγοντας σε άλλες διπλανές δασικές περιοχές. Γενικότερα, πάντως, η ζημιά που έχει υποστεί το οικοσύστημα του νησιού από τη συνεχιζόμενη πυρκαγιά είναι πολύ μεγάλη, αλλά το μέγεθος της καταστροφής θα διαφανεί μέσα στις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε ο κ. Ζαννετίδης.

newsit.gr

Related Articles

Back to top button