ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΑΡΑΞΕΝΑ

Φλώρινα: Αρκουδάκι, Πιο Μικρό Και Από Παιδικό Παιχνίδι, Τριγυρνούσε Μόνο Του

Ένα υπέροχο αρκουδάκι στη Φλώρινα βρίσκεται πλέον για φροντίδα στα χέρια των ανθρώπων του Αρκτούρου. Το αρκουδάκι, ηλικίας 3 μηνών περίπου, έμεινε ορφανό. Σώθηκε έπειτα από κινητοποίηση κατοίκων του Πολυπόταμου Φλώρινας, οι οποίοι ειδοποίησαν την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του Αρκτούρου.

Ο Θωμάς, -οι κάτοικοι του έδωσαν αυτό το όνομα γιατί βρέθηκε την Κυριακή του Θωμά- είναι ένας… survivor. Έχασε τη μαμά του για άγνωστους λόγους και περιπλανήθηκε μόνος για τουλάχιστον 2-3 ημέρες σε μία ηλικία που η επιβίωσή του εξαρτάται άμεσα από το μητρικό γάλα, καθώς είναι η κύρια τροφή του. Αυτός, όμως, επιβίωσε τρώγοντας καρπούς και χόρτα! Από τα 11 αρκουδάκια που έχει επανεντάξει στη φύση ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ως τώρα, είναι ο μοναδικός που έζησε για τόσες ημέρες χωρίς τη μητέρα του.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ειδοποιήθηκε αρχικά λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 28 Απριλίου, για ένα αρκουδάκι που ήταν μόνο του μέσα σε χωράφι έξω από τον Πολυπόταμο. Ωστόσο, έπειτα από λίγο, απομακρύνθηκε.

Μερικές ημέρες αργότερα, την Κυριακή 1 Μαΐου, κάτοικοι του χωριού επικοινώνησαν και πάλι με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ αναφέροντας ότι ένα αρκουδάκι φετινής γέννας γυρνούσε μόνο του στο κέντρο του χωριού. Ακολουθώντας τις υποδείξεις της ΟΑΕ, το περιόρισαν σε ασφαλές σημείο μέχρι την άφιξή της.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button