ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑ

Φλώρινα: Απελευθέρωση τριών αρκούδων και ενός λύκου από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ (βίντεο)

Στο σπίτι τους, στην ελευθερία της φύσης, επιστρέφουν τρεις αρκούδες, ένας λύκος και ένα τσακάλι που είχε περιθάλψει σε μικρή ηλικία ο “Αρκτούρος” και πλέον ήταν έτοιμα για επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον.

Τη φροντίδα τους είχε αναλάβει αρχικά η φιλοζωική οργάνωση «Four Paws» σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Νερού της Βουλγαρίας, αλλά ζήτησαν τη συνδρομή του “Αρκτούρου” προκειμένου να μεγαλώσει τα ζώα, με σκοπό την επανένταξή τους στη συνέχεια στη γειτονική χώρα.

Η Χούμπα, «όμορφη» στα βουλγαρικά, ο Γκόραν, το «παιδί του δάσους» και ο Βίχαρ που σημαίνει σίφουνας, επανεντάχθηκαν στη Βουλγαρία.

Εκτός από τις αρκούδες απελευθερώθηκε στην Ελλάδα ένας λύκος κι ένα τσακάλι. Πρόκειται για τον Σκαρ, ένα λυκάκι που ονομάστηκε έτσι εξαιτίας σημαδιού που έχει στο πρόσωπό του από δερματικά προβλήματα και είχε βρεθεί μόνος του σε πολύ άσχημη κατάσταση, προτού καν συμπληρώσει έναν μήνα ζωής. Η οργάνωση τον είχε παραλάβει από τη Δασική Υπηρεσία Κοζάνης, τον μετέφερε στο Κτηνιατρείο του και έπειτα από την κατάλληλη θεραπεία ανέκαμψε και την προσεχή Κυριακή θα απελευθερωθεί.

«Παρέα» θα του κάνει και ένα τσακάλι, η Λίνα, που είχε βρεθεί μόλις λίγων ημερών κοντά στη λίμνη Κερκίνη, στον οικισμό Καλά Δένδρα Σερρών, και αναμένεται να απελευθερωθεί στην ίδια περιοχή.

q

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button