ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΦΙΛΟΖΩΙΚΑ

Φάλαινα «ζιφιός» βγήκε στη στεριά της Αργάκας – Πολίτες το βοήθησαν να επιστρέψει πίσω

Ένα σπάνιο φαινόμενο καταγράφηκε χθες το απόγευμα σε παραλία της Αργάκας. Φάλαινες «ζιφιός» που προφανώς έχασαν τον προσανατολισμό τους εκβράστηκαν στην ακτή και με την βοήθεια κατοίκων της περιοχής επέστρεψαν στα ανοικτά.

Η φάλαινα «ζιφιός» εκβράσθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους νωρίς το απόγευμα στην παραλία της Αργάκας, στην βόρεια πλευρά του κόλπου της Χρυσοχούς. Σύμφωνα με τον λειτουργό του τμήματος αλιείας Λαυρέντη Βασιλειάδη στην περιοχή έσπευσαν αμέσως λειτουργοί του τμήματος αλλά και των κτηνιατρικών υπηρεσιών που διαπίστωσαν ότι το ζώο ήταν ζωντανό και δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις.

Με την συνδρομή μελών της νεολαίας του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς αλλά και των λειτουργών των αρμοδίων τμημάτων η τεράστια φάλαινα οδηγήθηκε πίσω στο νερό και άρχισε να κολυμπά και να απομακρύνεται από την ακτή.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη λειτουργοί του τμήματος παρά το γεγονός ότι επικρατεί θαλασσοταραχή στην περιοχή βρίσκονται σε επιφυλακή και επιβλέπουν τις ακτές προκειμένου αν χρειασθεί να επέμβουν εκ νέου. Ο κ. Βασιλειάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο η φάλαινα να εκβράσθηκε στην ακτή λόγω της θαλασσοταραχής.

Αργότερα το βράδυ εντοπίστηκαν άλλες τρεις εκ των οποίων η μία δυστυχώς νεκρή.

Ο ζιφιός που τρέφεται κυρίως με καλαμάρια είναι μια από τις φάλαινες της Μεσογείου που ξωκείλουν πιο συχνά στις ακτές, παρά το γεγονός ότι προτιμά τα βαθιά πελαγικά νερά, συνήθως βαθύτερα από 1.000 μέτρα. Πριν από ένα περίπου χρόνο είχε εντοπισθεί νεκρή φάλαινα του ιδίου είδους σε παραλία των Μαντριών.

ΠΗΓΗ: dialogos.com.cy

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button