LIFE STYLEΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΠΑΡΑΞΕΝΑΦΙΛΟΖΩΙΚΑ

Σε έξαρση οι εγκαταλείψεις κουνελιών!

Το πρόβλημα αυτό το έχει εντοπίσει η ομάδα εθελοντών “Κουνελάκια προς υιοθεσία“ με έδρα την Αθήνα, αφού ήδη φιλοξενεί και περιθάλπει περίπου 40 αδέσποτα ανεπιθύμητα κουνελάκια

Το κουνέλι είναι ένα ζώο έξυπνο, κοινωνικό και τρυφερό, ωστόσο είναι ένα ντροπαλό ζώο και κάποιες φορές μπορεί να σας δυσκολέψει πολύ τη ζωή αν δεν το εκπαιδεύσετε από την αρχή.

Το πρόβλημα αυτό το έχει εντοπίσει η ομάδα εθελοντών “Κουνελάκια προς υιοθεσία“ με έδρα την Αθήνα, αφού ήδη φιλοξενεί και περιθάλπει περίπου 40 αδέσποτα ανεπιθύμητα κουνελάκια

Σε πρόσφατη ανάρτηση των μελών της ομάδας, παρακαλούν τον κόσμο να ενημερώνεται για την ανατροφή και φροντίδα τους πριν αποφασίσουν να υιοθετήσουν. 

«Παρακαλούμε ενημερώστε τον κόσμο πως τα κουνέλια έχουν ευθύνη, δεν είναι το εύκολο κατοικίδιο που πιστεύουν. Δεν είναι ηθικό να συμμετέχουμε στο εμπόριο και την κακοποίηση. Χρειάζεται ενημέρωση, χρόνος, διαμόρφωση χώρου, συγκεκριμένοι -λίγοι δυστυχώς- κτηνίατροι», έγραψαν στην σχετική ανάρτηση εκφράζοντας τη δυσφορία τους για τα φαινόμενα εγκατάλειψης

Πολλά κουνέλια έχουν βρεθεί τελευταία στο δρόμο με μερικά να ξεφεύγουν από τον κίνδυνο και η ομάδα εθελοντών καταβάλλει προσπάθειες διάσωσης χωρίς, σύμφωνα με την ίδια, κανένας δημόσιος φορέας να ασχολείται. «Τα κουνέλια είναι στο έλεος του είδους… Όπως και όλα τα ζώα…» συμπληρώνουν. 

Η απόφαση υιοθεσίας οποιουδήποτε ζώου αποτελεί τεράστια ευθύνη. Και εκεί που τα μέλη της ομάδας αναφέρουν ότι τα περιθώρια τους στενεύουν, την ίδια στιγμή πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιδίων αναζητούν κάποια υπηρεσία ή φιλοζωική να τα αναλάβει, ωστόσο όπως λένε, δεν τα αναλαμβάνει κανείς.

Η ομάδα εθελοντών για τα κουνέλια αδυνατεί να τα αφήνει στην τύχη τους και ζητά βοήθεια, ώστε να βρεθούν υπεύθυνες οικογένειες που θα τα υιοθετήσουν και θα τα φροντίσουν με αγάπη. 

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button