ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΠΑΡΑΞΕΝΑΦΙΛΟΖΩΙΚΑ

Τρία χρόνια φυλάκιση επειδή σκότωσε γάτα

Καταδικάστηκε στα Χανιά ένας 23χρονος που σκότωσε άγρια μια γάτα στην αυλή του σπιτιού του.

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επιβλήθηκε σε έναν 23χρονο από το Ρέθυμνο, επειδή σκότωσε μια γάτα. Το περιστατικό είχε γίνει το 2021 και εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Στον 23χρονο αναγνωρίσθηκαν δύο ελαφρυντικά, της μετεφηβικής ηλικίας και του μειωμένου καταλογισμού, και η ποινή του έπεσε στα τρία χρόνια, διαφορετικά η φυλάκιση που προβλέπεται από τη νομοθεσία ξεκινάει από τα 5 και φτάνει μέχρι και τα 10 χρόνια για θανάτωση ζώου.

Ο 23χρονος, στην αυλή του σπιτιού του, είχε ανοίξει την κοιλιά μιας γάτας με μαχαίρι! Η πράξη του έγινε αντιληπτή από διερχόμενους, που ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία τον συνέλαβε.

Στην απολογία του, ο νεαρός ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε πως μετανιώνει για ό,τι έκανα: «Αυτό θα με κυνηγάει μια ζωή και θα μετανιώνω μέχρι να πεθάνω».

«Είχε ψυχωσικό επειδόσιο»
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost.gr, o συνήγορος υπεράσπισης του 23χρονου τόνισε πως ο εντολέας του, κατά τη χρονική στιγμή της πράξης του, «δεν αντιλαμβάνονταν τι έκανε, δεν είχε συνείδηση του τι έκανε» και ζήτησε να αναγνωριστεί ότι είχε μειωμένο καταλογισμό με βάση το άρθρο 34.

Επισήμανε ακόμη ότι «όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, με εξετάσεις που του έγιναν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, στο οποίο και νοσηλεύτηκε για δύο εβδομάδες, είχε οξύ ψυχωσικό επεισόδιο. Αυτό το βεβαιώνουν και οι γιατροί».

Το ψυχωσικό επεισόδιο «πυροδοτήθηκε» από τη χρήση κάνναβης, που έκανε λίγο πριν την πράξη του. Ο δικηγόρος ανέφερε πως ο εντολέας του παρακολουθήθηκε από ψυχιάτρους και ακολούθησε αγωγή για την αντιμετώπιση του προβλήματός του.

Η μητέρα του κατηγορούμενου ανέφερε πως ο γιος της ήταν φιλόζωος και είχε γατιά στο σπίτι του και πως η ίδια δεν γνώριζε για τη χρήση ναρκωτικών που έκανε, ούτε για το ψυχιατρικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Υπέρ του κατηγορούμενου κατέθεσε και αστυνομικός, λέγοντας πως δεν είχε ποτέ απασχολήσει την υπηρεσία στο παρελθόν.

Την ενοχή του κατηγορούμενου με το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας. Μετά την καταδίκη του, ο 23χρονος έκανε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button