LIFE STYLEΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΜΙΚΡΟΣΩΜΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑΠΑΡΑΞΕΝΑΣΚΥΛΑΚΙΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑΦΙΛΟΖΩΙΚΑ

Βαν Γκογκ: Ο φιλότεχνος σκύλος που έγινε viral με το ταλέντο του

Ο πανέμορφος σκυλάκος χρησιμοποιούνταν ως δόλωμα σε κυνομαχίες.

Το αγαπημένο τετράποδο είχε εντοπιστεί κακοποιημένο και αιμόφυρτο σε σωλήνα αποχέτευσης και οι γιατροί χρειάστηκε να ακρωτηριάσουν το αυτί του. Το καταφύγιο ζώων που τον παρέλαβε και ανέλαβε τη φροντίδα του σκέφτηκε να του δώσει το όνομα του Ολλανδού ζωγράφου Βαν Γκογκ. Μάλιστα, το κέντρο διάσωσης Happily Furever After, στο οποίο φιλοξενούνταν ο Βαν Γκογκ βρήκε και έναν έξυπνο τρόπο για να τραβήξει την προσοχή των φιλόζωων και να μπορέσει να υιοθετηθεί.

Έθεσε σε δημοπρασία μερικούς από τους πίνακες που «καλλιτέχνησε» προσπαθώντας να φάει λιχουδιές. Οι υπεύθυνοι έλαβαν χρώμα πάνω σε καμβάδες και τους κάλυψαν με μία πλαστική συσκευασία με διάφορα φαγητά. Όταν τα έτρωγε, το χρώμα απλωνόταν παντού.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των αριστουργημάτων του, βρέθηκε και η παντοτινή του οικογένεια.

Ο φιλότεχνος αξιαγάπητος σκυλάκος

«Είναι κάτι πολύ όμορφο, επειδή [σ.σ. οι άνθρωποι] δεν υποστηρίζουν μόνο τη διάσωση, αλλά υποστηρίζουν και τον σκύλο» δήλωσε στο Fox News η Jaclyn Gartner, ιδρύτρια της οργάνωσης και επιμελήτρια της έκθεσης τέχνης, σημειώνοντας πως ο Βαν Γκογκ απήλαυσε, με το παραπάνω, την καλλιτεχνική του πορεία.

Η ίδια σημείωσε πως δεν υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον σκύλο, και έτσι βρήκαν την ιδέα της έκθεσης. Αρχικά την έκαναν στις δομές του καταφυγίου, αλλά υπήρξε μικρό ενδιαφέρον και έτσι αποφασίστηκε να γίνει άλλη μία προσπάθεια, αυτή τη φορά διαδικτυακά.

Η είδηση έγινε viral μέσω του TikTok, με το σχετικό βίντεο να έχει περισσότερα από 300.000 views, και τα έργα του ζώου πουλήθηκαν αμέσως. Δέχθηκε, μάλιστα, και μερικές ειδικές παραγγελίες.

Η νέα του ιδιοκτήτρια, δεσμεύτηκε πως θα του επέτρεπε να συνεχίσει να ζωγραφίζει τα μετα-ιμπρεσιονιστικά του έργα.

ΠΗΓΗ: in.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button