ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣ

Τι προσφέρει το κατοικίδιο στη ζωή του ανθρώπου?

Σε τι μπορεί να ωφελήσει ένα κατοικίδιο στη ζωή ενός ανθρώπου και ιδιαίτερα στη ζωή ενός παιδιού? Η απάντηση είναι πολλά .

Το κατοικίδιο στην ζωή του ανθρώπου παίζει μεγάλο ρόλο, και είναι μεγάλη ευθύνη καθώς το κατοικίδιο χρειάζεται μεγάλη φροντίδα η οποία αφορά στο φαγητό του, την βόλτα του, τον καθαρισμό του, τον εμβολιασμό του κλπ. Σημαντικό ρόλο στην καλή υγεία του κατοικίδιου είναι ο κτηνίατρος, ο οποίος θα είναι εκείνος που θα φροντίσει ώστε το κατοικίδιο μας να εμβολιάζετε, να αποπαρασιτώνετε και να μας δίνει σωστές συμβουλές για την καλή του υγεία.

Επίσης ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που αφορά το κατοικίδιο μας θα πρέπει να φέρει microchip (ηλεκτρονική ταυτότητα), έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ότι το ζώο δεν θα εγκαταλειφθεί και δεν θα χαθεί ποτέ. Το microchip τοποθετείτε από τον κτηνίατρο ο οποίος περνάει τα στοιχεία του ζώου και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη στην ειδική πλατφόρμα που υπάρχει.

Το κατοικίδιο σε ένα σπίτι μπορεί να παίξει το ρόλο του φύλακα, να σου γεμίσει την μοναξιά σου ή να σε βοηθήσει αν έχεις κατάθλιψη γεμίζοντας την ζωή σου με χαρά και αγάπη, σε βοηθάει να αθλείσαι με το να κάνεις μια βόλτα και πολλά άλλα ακόμα. Υπάρχουν πολλά είδη κατοικίδιων τα οποία είναι είτε συντροφιάς ή σκύλοι οδηγοί τυφλών, βοηθοί για άτομα περιορισμένης κινητικότητας και πολλά άλλα είδη.

Ένα ερώτημα είναι, τι μπορεί να προσφέρει σε ένα μικρό παιδί το κατοικίδιο? Τα ζώα πχ όπως είναι ο σκύλος ή η γάτα μπορεί να δώσει σε ένα μικρό παιδί την υπομονή, την υπευθυνότητα, την φιλία και τον σεβασμό στο να φροντίσει μια ζωούλα και να του δώσει πολύ αγάπη όσο το ζωάκι υπάρχει στην ζωή του. Τα ζωάκια μπορούν να προσφέρουν ασφάλεια στα παιδιά, να αποτελέσουν έμπιστο σύντροφο και πολύτιμη συντροφιά.

Τα κατοικίδια προσφέρουν στον άνθρωπο μεγάλη αγάπη και το μόνο που ζητάνε σε αντάλλαγμα από το αφεντικό – φίλο τους είναι να τους δώσουμε και εμείς την αγάπη μας και την φροντίδα μας.

Θα πρέπει να επισημάνουμε με μεγάλη σημασία ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια. Όταν αποφασίσεις να πάρεις ένα ζωάκι θα πρέπει να είσαι απόλυτα βέβαιος ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις σε όλες τις απαιτήσεις που έχει ένα κατοικίδιο καθώς μεγαλώνει. Ιδιαίτερα όταν θα φτάσει στην ηλικία που δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει μόνο του και εκεί θα σε χρειάζεται περισσότερο από ποτέ για να το φροντίσεις και όχι να το εγκαταλείψεις ή ακόμα χειρότερα να το πετάξεις στο δρόμο, επειδή απλά δεν είναι όπως ήτανε μικρό και πρέπει να του δίνεις περισσότερη σημασία και φροντίδα.
Αν είναι τότε μην πάρεις αληθινό ζωάκι αλλά πάρε ένα λούτρινο από κατάστημα παιχνιδιών.

Επίσης και πάρα πολύ σημαντικό θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν είναι απαραίτητο να γεννήσει το κατοικίδιο μας, γιατί με αυτό τον τρόπο γεμίζουμε αδέσποτα στους δρόμους, τα οποία μετά μπορεί να υπάρξουν κάποιοι οι οποίοι ενοχλούνται από την παρουσία τους και τα σκοτώνουν. Τα καταφύγια ζώων που βοηθάνε όσο μπορούνε δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις καταστάσεις. Πρέπει να στειρώνουμε το κατοικίδιο μας είτε είναι θηλυκό, είτε αρσενικό και έτσι ρίχνουμε ένα λιθαράκι στο να μειώσουμε τα αδέσποτα και βοηθάμε στην καλή του υγεία.

Δεν αγοράζουμε, υιοθετούμε ένα ζωάκι και του δίνουμε όλη την αγάπη μας και την φροντίδα μας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button