ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΦΙΛΟΖΩΙΚΑ

Ο Φλαμανδός Γίγαντας είναι το μεγαλύτερο είδος κουνελιού στον κόσμο

Με βάρος που συχνά ξεπερνά τα 10 κιλά, ο Φλαμανδός Γίγαντας είναι με διαφορά το μεγαλύτερο είδος κουνελιού στον κόσμο. Είναι εξαιρετικά υπάκουα πλάσματα και αποτελούν ιδανική επιλογή κατοικίδιων.

Ο Φλαμανδός Γίγαντας, υπήρξε ράτσα κουνελιών που εκτρεφόταν στη Φλάνδρα του Βελγίου για τη γούνα και το κρέας της πριν γίνει ράτσα επίδειξης, λόγω της υψηλής αναλογίας σάρκας και οστών που φέρει. Σήμερα, θεωρείται από τα πιο υπάκουα και κοινωνικά είδη κουνελιών στον κόσμο και, αν εκπαιδευτούν σωστά από μικρά, μπορούν να γίνουν εξαιρετικά κατοικίδια.

Ένας καλά αναπτυγμένος Φλαμανδός Γίγαντας έχει υπερμέγεθες κεφάλι, μακριά, όρθια αυτιά, μακρύ και μυώδες σώμα και όμορφα στρογγυλεμένη πλάτη. Το μεγαλύτερο κουνέλι στον κόσμο, άλλωστε, ανήκει στην εν λόγω ράτσα, ζυγίζει 22 κιλά κι έχει μήκος 1,3 μέτρα.

Ο  «Βασιλιάς των Κουνελιών», λόγω μεγέθους, απαιτεί μεγάλους χώρους διαβίωσης καθώς και πολύ μεγαλύτερες ποσότητες τροφής, συγκριτικά με άλλα εξημερωμένα κουνέλια.

Η ιστορία του μπορεί να αναχθεί πίσω στον 16o αιώνα, ενώ πιστεύεται ότι προέρχεται από διασταύρωση άλλων, αρχαιότερων φυλών, όπως τα Steenkonijn ή το βελγικό πέτρινο κουνέλι.

Μέχρι τη δεκαετία του 1910, ο Φλαμανδός Γίγαντας έλαβε ελάχιστη διεθνή προσοχή. Όλα άλλαξαν όταν άρχισε να εμφανίζεται σε μικρές εκθέσεις κτηνοτροφίας, όπου ξεχώρισε για το εντυπωσιακό του μέγεθος, Σήμερα, εξακολουθεί να εκτρέφεται για το κρέας και τη γούνα του αλλά είναι πολύ πιο δημοφιλές ως κατοικίδιο.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button