LIFE STYLEΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΜΙΚΡΟΣΩΜΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑΣΚΥΛΑΚΙΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑΣΥΜΒΟΥΛΕΣΤΑΞΙΔΙΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΥΓΕΙΑΦΙΛΟΖΩΙΚΑ

Ταξίδι με το κατοικίδιο: Σύντομος οδηγός για εκδρομές χωρίς άγχος

Για να απολαύσετε το ταξίδι σας τόσο εσείς όσο και το κατοικίδιό σας, θα χρειαστείτε λίγο προγραμματισμό και τα παρακάτω…

Μας κρατούν συντροφιά, μας κάνουν να γελάμε και πάντα είναι εκεί για εμάς. Τα κατοικίδια, είτε έχετε ένα παιχνιδιάρη σκύλο είτε μια πιο ανεξάρτητα γάτα, μας κάνουν καλύτερους, γεμίζουν την καθημερινότητά μας και αποτελούν μέλη της οικογένειας μας, τα οποία δεν θέλουμε να αποχωριζόμαστε στιγμή, ούτε και στα ταξίδια μας. Κάθε μεγάλο ταξίδι αλλά ακόμα και οι ολιγοήμερες εκδρομές απαιτούν προγραμματισμό και οργάνωση, ειδικά αν έχετε στην παρέα σας και το κατοικίδιο.

Εκτός από το να τα διατηρείτε ασφαλή και υγιή, θα πρέπει να λάβετε υπόψη και όλα όσα θα χρειαστείτε για να κάνετε το ταξίδι τους όσο το δυνατόν πιο άνετο για εκείνα.

Συμβουλές για stress free ταξίδι με το κατοικίδιο

Για να σας βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε τα απαραίτητα που θα χρειαστείτε, τα οποία θα τα βρείτε σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές, στην ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε είδη μεταφοράς και διαμονής γάτας και σκύλου, τα οποία θα παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα τους, όπου κι αν βρίσκεστε στην χώρα, χάρη στην εγγυημένη και έγκαιρη παράδοση της πλατφόρμας.

Με το SHOPFLIX.GR οι αγορές σας γίνονται πιο εύκολες από ποτέ, αφού μπορείτε να αποκτήσετε ό,τι θέλετε με έως και 60 άτοκες δόσεις.

Σκεφτείτε αν το ταξίδι ταιριάζει με τις ανάγκες του

Το πιο σημαντικό βήμα στον προγραμματισμό του ταξιδιού σας είναι να σκεφτείτε την ευημερία του κατοικίδιου σας. Τα ταξίδια μπορεί να είναι αγχωτικά τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους, επομένως προτού ξεκινήσετε να προγραμματίζετε το ταξίδι, αναρωτηθείτε μερικές βασικές ερωτήσεις:

  • Το κατοικίδιο σας αγχώνεται εύκολα;
  • Είναι ηλικιωμένο ή αδύναμο;
  • Πόσο άνετα αισθάνεστε στο κλουβί μεταφοράς του;

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το δρομολόγιό σας θα είναι φιλικό για εκείνο από την αρχή έως το τέλος του. Ελέγξτε εκ των προτέρων ότι όλα τα ξενοδοχεία, οι αεροπορικές εταιρείες, το πλοίο και όσοι χώροι επισκεφθείτε επιτρέπουν κατοικίδια.

Ενημερωθείτε για τους κανόνες και τους κανονισμούς σχετικά με τον προορισμό σας

Εάν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, θα πρέπει να ενημερωθείτε για τους ισχύοντες κανόνες και κανονισμούς της χώρας του προορισμού σας. Λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

  • Απαιτεί η χώρα κάποια έγγραφα ή άδειες για το κατοικίδιό σας;
  • Τι εμβόλια πρέπει να κάνει το κατοικίδιό σας πριν ταξιδέψει στη χώρα;
  • Έχει τσιπ;

Τα αεροδρόμια και οι κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν συνήθως τμήματα αφιερωμένα στους ταξιδιωτικούς κανονισμούς για τα κατοικίδια.

Πώς θα ταξιδέψει μαζί σας;

Εάν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο ή πλοίο, πιθανότατα θα χρειαστεί να πάρετε το κατοικίδιο σας σε ένα κλουβί ή ένα μεταφορέα ενώ μπορεί να υπάρχουν και εξαιρέσεις και να μπορείτε να το έχετε δίπλα σας με το λουράκι του.

Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, ειδικά αν το ζωάκι σας δεν έχει συνηθίσει να περνά μεγάλες περιόδους περιορισμένο στον μεταφορέα του.

Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας είναι ξεκούραστος και άνετος στο κλουβί του.

Μερικές εβδομάδες πριν το ταξίδι σας, αφιερώστε χρόνο για να εγκλιματίσετε το ζωάκι σας με το κλουβί ή την τσάντα μεταφοράς του.

Τοποθετήστε τα αγαπημένα του παιχνίδια ή τις λιχουδιές του μέσα στο κλουβί ή τη τσάντα για να το ενθαρρύνετε να το δει ως ένα ασφαλές μέρος όπου μπορεί να ξεκουραστεί ή να κοιμηθεί.

Εάν ταξιδεύετε αεροπορικώς, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κλουβί του κατοικίδιου ζώου σας πληροί τις απαιτήσεις της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών.

Μην ξεχνάτε την βόλτα του

Εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, βεβαιωθείτε ότι έχετε χαρτογραφήσει σημεία κατά μήκος της διαδρομής σας για να ανακουφιστεί ο σκύλος ή η γάτα σας, περπατώντας.

Τα σκυλιά χρειάζονται γενικά τουλάχιστον τρία έως πέντε διαλείμματα μπάνιου την ημέρα, αλλά αυτό μπορεί να αυξηθεί εάν ο σκύλος σας είναι νευρικός ή έχει πιει περισσότερο νερό.

Εάν ταξιδεύετε με τη γάτα σας, δώστε της την ευκαιρία να χρησιμοποιεί το κουτί απορριμμάτων κάθε τέσσερις έως έξι ώρες.

ΠΗΓΗ: in.gr

Related Articles

Back to top button