ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ

Σκύλος Που Εγκαταλείφθηκε Στο Δρόμο Σώζεται Από Αθλητή

Το βίντεο ενός εγκαταλειμμένου σκύλου κάνει επιτυχία στο Youtube. Την βρήκε ένας αθλητής, ο οποίος προπονείται στην περιοχή κάθε πρωί. Ο άγνωστος άντρας έπαιξε λίγο με το γούνινο, αλλά εκείνη ήθελε κι άλλα. Κατέληξε να σώσει το ζώο.

Δεν θα ήταν εύκολο να αφήσεις ένα σκυλί μόνο του στο δρόμο, τρέχοντας όλους τους κινδύνους των δρόμων, αφού την είχες δει να τρέχει δίπλα του, να παίζει και, τέλος, να προσφέρει την κοιλιά της για λίγη στοργή. Ο αθλητής έκανε αυτό που θα έκαναν οι περισσότεροι: έσωσε τον σκύλο, ο οποίος είχε μια νέα ευκαιρία.

Ο ήρωας αυτού του βίντεο δεν φανταζόταν, όταν έφευγε από το σπίτι το πρωί, ότι θα έβρισκε ένα εύθραυστο ον, που χρειαζόταν βοήθεια για να επιβιώσει. Με την εύρεση του σκύλου όμως δεν δίστασε. Αρχικά, ο άντρας έκανε ένα μικρό πάρτι για το γούνινο.

Η σκυλίτσα πρέπει να συνειδητοποίησε ότι εδώ ήταν η ευκαιρία της να ξεφύγει από την πείνα, το κρύο και την ανασφάλεια στους δρόμους. Επέδειξε όλες τις κυνικές ιδιότητες: πίστη, επιμονή, χαρά και υπακοή.

Ο άνδρας διέκοψε την καθημερινή του εκπαίδευση για να παράσχει λίγη τροφή και φρέσκο ​​νερό στον νέο του φίλο, ο οποίος συνέχισε να αποκαλύπτει τις καλές ιδιότητες που μόνο τα σκυλιά μπορούν να προσφέρουν. Ο αθλητής κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να αφήσει μόνο το σκυλί, στην ερημιά.

Δεν μπορούσε να πάρει τον σκύλο στο σπίτι, ίσως λόγω των καθημερινών του υποχρεώσεων, ίσως γιατί είχε ήδη την παρέα ενός ζώου. Ως εκ τούτου, ο άνδρας πήρε το ζώο στην αγκαλιά του και το μετέφερε σε κοντινό καταφύγιο, όπου ο γούνινος πήρε την απαραίτητη βοήθεια.

Ο σκύλος υποδέχτηκε, στεγάστηκε, περιποιήθηκε και προετοιμάστηκε για υιοθεσία. Σύντομα, συνάντησε υπεύθυνους κηδεμόνες και φίλους, που την πήραν σπίτι. Αίσιο τέλος, που επιτεύχθηκε με ελάχιστη προσπάθεια από την πλευρά του αθλητή, αλλά που άλλαξε την πορεία της ζωής του εγκαταλειμμένου ζώου.

Για να κατανοήσουμε την όλη ιστορία, από την πρώτη συνάντηση μέχρι την παραπομπή στο καταφύγιο, ήταν απαραίτητο να παρακολουθήσουμε τις αντιδράσεις και τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών του διαδικτύου στο βίντεο, που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Μόνο τότε μπορούμε να ανακαλύψουμε όλη τη διαδοχή αυτής της υπόθεσης: τα παιχνίδια, λίγη στοργή, την αναζήτηση τροφής και νερού, την παραπομπή στο καταφύγιο και, τέλος, την τοποθέτηση σε μόνιμη κατοικία.

Τι να κάνετε για να βοηθήσετε

Δυστυχώς, πολλοί απρόσεκτοι ιδιοκτήτες εγκαταλείπουν σκύλους και γάτες στους δρόμους κάθε πόλης του πλανήτη. Ισχυρίζονται οι πιο διαφορετικοί λόγοι – έλλειψη χώρου, έλευση μωρού, επιθετική συμπεριφορά, ανεπαρκείς οικονομικοί πόροι κ.λπ. – πολλοί άνθρωποι «πετούν» κατοικίδια, σαν να ήταν άχρηστα σκουπίδια.

Υπολογίζει ότι υπάρχουν εκατομμύρια σκύλοι και εκατομμύρια γάτες στο δρόμο. Η πλειονότητα – περίπου το 70% – είναι σε κατάσταση ημικατοικίας: ζώα που βασίζονται στην υποστήριξη ατόμων ή κοινοτήτων, αλλά περνούν μέρος της ημέρας εντελώς μόνα τους. Ένα άλλο 10% ζει στους δρόμους, παλεύοντας, συχνά ανεπιτυχώς, για την επιβίωση.

Η ιδανική στάση είναι να αφαιρέσετε αυτά τα ζώα από την εγκατάλειψη, αλλά αυτό δεν είναι σχεδόν ποτέ δυνατό. Όταν βρείτε έναν σκύλο ή μια γάτα σε αυτές τις συνθήκες, μπορείτε να τους βοηθήσετε επικοινωνώντας με μια οργάνωση προστασίας των ζώων και παρέχοντας την τοποθεσία.

Όποτε είναι δυνατόν, είναι σημαντικό να απομακρύνετε τα κατοικίδια από πολύ πολυσύχναστα μέρη, όπου ο κίνδυνος ατυχημάτων είναι μεγαλύτερος, και να τα μεταφέρετε σε ασφαλέστερες περιοχές, όπως πλατείες και πάρκα.

Η παροχή νερού και τροφής είναι επίσης μια απλή χειρονομία, στην προσιτότητα των περισσότερων ανθρώπων. Μερικά μπολ ή ακόμα και σωλήνες PVC γεμάτοι με νερό και φαγητό, μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία, χωρίς να διαταραχθεί καθόλου η ροή των ανθρώπων και των αυτοκινήτων.

Σχεδόν όλες οι πόλεις έχουν υποστηρικτικές οντότητες – γενικά, μη κυβερνητικές οργανώσεις. Πολλά από αυτά δεν έχουν ούτε χώρο για να στεγάσουν τα γούνινα, αλλά οι εθελοντές εναλλάσσονται, καλωσορίζοντας τρεις-τέσσερις τη φορά, μέχρι να βρουν μόνιμη στέγη.

Εάν είναι εντελώς αδύνατο να βγάλετε ένα αδέσποτο ζώο από το δρόμο, οι καλόκαρδοι άνθρωποι μπορούν τουλάχιστον να το φωτογραφίσουν και να το κινηματογραφήσουν με κινητά τηλέφωνα και να δημοσιεύσουν τις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ή σε ιστότοπους “βρέθηκαν και χάθηκαν”), με την τοποθεσία των ζώων, ώστε να μπορούν να συλλεχθούν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button