ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΦΙΛΟΖΩΙΚΑ

Επιχείρηση διάσωσης μαυρόγυπων από την ορεινή Φθιώτιδα και το Γαλαξίδι

Δύο μαυρόγυπες έφτασαν τα τελευταία 24ωρα στο ΑΝΙΜΑ, το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, από την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα από Φθιώτιδα και Γαλαξίδι.

Το πρώτο περιστατικό παραμονή Πρωτοχρονιάς ήταν από την ορεινή Φθιώτιδα με μαυρόγυπα ο οποίος έφερε δακτυλίδι από τη Βουλγαρία. Δυστυχώς έφτασε νεκρός στο ΑΝΙΜΑ με συμπτώματα δηλητηρίασης!

Αντίθετα το δεύτερο σπάνιο πουλί, επίσης με πομπό και δακτυλίδι από τη γειτονική Βουλγαρία, εντοπίστηκε στο Γαλαξίδι τελείως απισχνασμένο, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες του Συλλόγου είχε το μισό από το κανονικό βάρος.

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.549.0_en.html#goog_1541646551Μεταφέρθηκε με τη φροντίδα της Ορνιθολογικής και του χορηγήθηκαν υγρά. Αν επιζήσει, όπως αναφέρει το ΑΝΙΜΑ, θα οφείλεται στην ταχύτητα της μεταφοράς του στην Αθήνα χάρη στους ανθρώπους της Ορνιθολογικής.

Οι μαυρόγυπες είναι σπάνια αρπακτικά πτηνά με μήκος σώματος που ξεπερνά το ένα μέτρο και άνοιγμα φτερών κοντά στα τρία μέτρα! Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που φιλοξενούν τον τελευταίο πληθυσμό της νοτιανατολικής Ευρώπης.

lamiareport.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button