ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΜΙΚΡΟΣΩΜΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑΣΚΥΛΑΚΙΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑΥΓΕΙΑΦΙΛΟΖΩΙΚΑ

Να ντύσω ή όχι το κατοικίδιο μου τώρα που είναι χειμώνας;

Στις χειμωνιάτικες συνθήκες καλούνται να προσαρμοστούν άμεσα άνθρωποι και ζώα, μιας και οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι βροχές και τα χιόνια επικρατούν στο καιρικό “μενού” τις τελευταίες ημέρες.

Η κτηνίατρος Δήμητρα Σοφρωνίου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι οι κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους κτηνιάτρους τους, ώστε να προσαρμόσουν την διατροφή των ζώων αφού οι ανάγκες για ενέργεια είναι περισσότερες σε σχέση με το καλοκαίρι.

“Ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές που χιονίζει, σίγουρα πρέπει να αλλάζει η διατροφή τους και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε μεταλλικά δοχεία γιατί παγώνουν εύκολα και τα ζώα τραυματίζουν τη γλώσσα τους που κολλά στο μέταλλο.” 

Η κυρία Σοφρωνίου εξήγησε ότι οι κηδεμόνες ζώων πρέπει να αποφεύγουν την βόλτα μαζί τους στα χιονισμένα βουνά, αφού τις πλείστες φορές τραυματίζουν τις οπλές τους. 

Ερωτηθείσα εάν είναι σωστή η πρακτική που εφαρμόζουν κηδεμόνες ζώων να ντύνουν τα κατοικίδια τους, απάντησε ότι ζώα με λεπτό τρίχωμα και λεπτό δέρμα κρυώνουν πολύ περισσότερο από τα υπόλοιπα. 

“Τα μικρόσωμα, νεαρά σε ηλικία, ηλικιωμένα ή ζώα με χρόνιες παθήσεις, κρυώνουν πολύ πιο εύκολα και χρειάζονται ζέστη. Εάν έχουμε κάποιο χώρο που να τα κρατήσουμε ζεστά στο σπίτι χωρίς να τα ντύσουμε είναι καλύτερα, για να μην δυσκολεύονται στην κίνηση και είναι πιο ασφαλής μέθοδος. Εάν πρέπει να τα βγάλουμε έξω και δέχονται να βάλουν ρούχα, πρέπει να προσέξουμε να επιλέξουμε ρούχα που δεν τραυματίζουν την μασχάλη.”

ΠΗΓΗ: alphanews.live

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button