LIFE STYLEΑΞΕΣΟΥΑΡ ΖΩΟΝΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει άμεσα την καθημερινότητά μας, περιορίζοντάς μας στο σπίτι. Μπορεί όλα να έχουν μείνει στάσιμα αλλά η τεχνολογία αναπτύσσεται και βρίσκει διεξόδους για να εισβάλει με ψυχαγωγικούς τρόπους στα σπίτια μας, αλλάζοντάς μας τη ρουτίνα της καραντίνας.

Με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως η Google φέρνει 3D ζώα στο σαλόνι τα οποία έχουν σκοπό να ψυχαγωγήσουν όλη την οικογένεια. Με το εγχείρημα αυτό θέλει να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στα ζώα, με ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ίσως, βέβαια, να είναι και ένας τρόπος να “αναγεννήσει” τον ζωολογικό κήπο, καθώς λόγω των ημερών και των καταστάσεων που ζούμε, τα ζωολογικά πάρκα έχουν κλείσει και δεν έχουν επισκέπτες.

Σε όλο τον πλανήτη γίνονται προσπάθειες για καινοτόμα πράγματα στο διαδίκτυο, τα οποία η νέα γενιά, κυρίως τα παιδάκια 7-11 ετών μοιάζουν να τα κατανοούν καλύτερα κι από τους ενήλικες. Η τεχνολογία για άλλη μια φορά δείχνει τη δύναμη της και πόσο εύκολη μπορεί να μας κάνει τη ζωή ακόμα και με δύο απλές κινήσεις. Μια φωτογραφία δηλαδή ζωντανεύει με τη βοήθεια της κάμερας του κινητού ή του tablet ότι θελήσουμε δίπλα μας.

Η Google θέλει με ιδιαίτερο τρόπο να απομακρύνει τα παιδιά από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τις οθόνες του υπολογιστή και του tablet και να τα βάλει να ασχοληθούν με κάτι πιο ευφάνταστο και δημιουργικό σχετικό με την τεχνολογία.

3D ζώα

Έτσι τα παιδιά -κι όχι μόνο- μπορούν να δημιουργήσουν ένα άλμπουμ από όλα τα είδη ζώων, κάνοντας βόλτα στον ζωολογικό κήπο από το σπίτι χάρη στην τεχνολογία.

3D ζώα

Ευκαιρία είναι να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο μας και να περάσουμε δημιουργικά τις μέρες στην καραντίνα παρέα με τα ζώα του ζωολογικού κήπου!

3D ζώα
3D ζώα στο σαλόνι

Μπορείς κι εσύ να ανεβάσεις 3D photos στο Faceook! 

Πώς θα το κάνεις;

Για να βάλεις κι εσύ το ζώο που θέλεις στο σαλόνι σου, δεν έχεις παρά να googlάρεις απ’ το κινητό σου, το όνομα του ζώου στα αγγλικά. Εκεί θα δεις να γράφει “view in 3D”, θα ανοίξει η κάμερα σου, θα τοποθετήσεις το ζώο στο σημείο που θέλεις και θα το φωτογραφήσεις!

3D ζώα στο σαλόνι

Πηγή: Δημήτρης Μύτικας

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button