LIFE STYLEΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝΚΟΙΝΩΝΙΑΚΥΝΟΚΟΜΕΙΑΜΙΚΡΟΣΩΜΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑΣΚΥΛΑΚΙΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ

Ξεκινά αύριο η δίκη για το «καταφύγιο» – κολαστήριο ζώων Ζηρού – Στο εδώλιο ο αντιδήμαρχος

Ο αντιδήμαρχος κατηγορείται για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούσαν σε χώρο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων που λειτουργούσε στην περιοχή.

Ξεκινά αύριο η δίκη για τις τραγικές συνθήκες που επικαρτούσαν σε κυνοκομείο του Δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης ύστερα από μήνυση των φιλοζωικών οργανώσεων a little shelter/ Κατρίνας Τσάνταλη και dog’s voice/ Έλενας Δέδε, το Νοέμβριο του 2021 μετά τις απίστευτες εικόνες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας αλλά και την επίτοπια έρευνα της κα. Τσάνταλη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν αντιδήμαρχος του Δήμου και εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου της περιοχής. Ο αντιδήμαρχος παραπέμπεται καθώς διέθετε κατά την τέλεση των αξιοποίνων πράξεων την ιδιότητα του αρμόδιου για τον συντονισμό της διαχείρισης των αδέσποτων και ανεπιτήρητων ζώων ενώ η εκπρόσωπος του φιλοζωικού σωματείου διέθετε την ιδιότητα της Προέδρου του Σωματείου, στο οποίο ο Δήμος Ζηρού είχε ατύπως παραχωρήσει δημοτική έκταση τεσσάρων στρεμμάτων προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι στην Φιλιππιάδα (Μπουσούλιζα) με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, με πρόθεση δεν τήρησαν τους κανόνες ευζωίας ζώων συντροφιάς που διατηρούσαν, για την διασφάλιση τησ υγείας και την ευζωίας των οπόιων οι κατηγορούμενοι ήταν αμφότεροι εκ του νόμου υπέυθυνοι.

Ο δικηγόρος των φιλοζωικών οργανώσεων που κατέθεσαν τη μήνυση, κ. Αλέξανδρος Κασσανδρινός ανέφερε ότι: «Θα καταθέσουμε όλα τα στοιχεία για να καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι για τις φρικαλέες πράξεις που αποτυπώθηκαν σε εικόνες και συγκλόνισαν το πανελλήνιο τον Νοέμβριο του 2021. Στόχος μας έιναι η έκδοση της πρωτης πανελλαδικά καταδικαστικής απόφασης κατά Αντιδημάρχου, κατά υπαλλήλου του Δημοσίου δηλαδή και δη αιρετού για θέματα που αφορούν την κατα συρροή και χρόνια κακοποίηση αδέσποτων έγκλειστων ζώων – προς παραδειγματισμό και άλλων ανάλογων περιπτώσεων. Να σπάσει το απόστημα στα κολαστήρια αυτά των ζώων που υπάρχουν όχι μόνο εκεί, αλλά και σσχεδόν παντού στην Ελλάδα».

Οι απίστευτες εικόνες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου από το «καταφύγιο» ζώων στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης με αδέσποτα ζώα να διαβιούν σε τραγικές συνθήκες. Αποστεωμένα, υποσιτισμένα πολλά από αυτά άρρωστα υπέφεραν καθημερινά σε χώρο που δεν πληρούσε σε καμία περίπτωση τις υποδομές ενός καταφυγίου. Με ξύλινες παλέτες είχαν φτιαχτεί υποτυπώδη σπιτάκια για τα ζώα, ενώ σε κάποια από αυτά είχαν καλύψει με πλαστικές σακούλες για δήθεν προστασία από τη βροχή.

Ο χώρος που είχε παραχωρηθεί από το Δήμο ήταν έκταση 4 στρεμμάτων, αλλά σύμφωνα με τις καταγγελίες οι υπέυθυνοι αδιαφορούσαν και δεν μερίμνησαν για την πλήρη και ορθή σίτιση των αδέσποτων, ούτε για την κτηνιατρική παρακολούθηση της υγειας τους και την περίθαλψη τους, με αποτέλεσμα τα αδέσποτα να εμφανίζουν την εικόνα υποσιτισμού και να βρίσκονται σε κακή κατάσταση σώματος με δερματικές αλλοιώσεις απο λοιμώδεις ασθένειες και παρασιτικά αίτια, ενω δεν μερίμνησαν ούτε για την στείρωση τους. Επιπλεόν οι υπεύθυνοι που κατηγορύνται δεν μερίμνησαν για την εξασφάλιση άνετου υγιεινού και κατάλληλου καταλύματος και συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας με αποτέλεσμα αυτά να ζούν σε τραγικές συνθήκες και χωρις προφύλαξη απο δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button