ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Οργή για την θανάτωση θαλάσσιου ίππου στο Όσλο 

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η απόφαση για τη θανάτωση της Freya, ενός θηλυκού θαλάσιου ίππου, που έγινε πριν λίγο καιρό ατραξιόν στο φιορδ του Όσλο της Νορβηγίας.

Νορβηγοί αξιωματούχοι είπαν ότι η απόφαση ελήφθη επειδή υπήρχαν ανησυχίες για την ασφάλεια του κοινού που πλησίαζε τον θαλάσσιο ίππο, παρά τις εκ του αντιθέτου οδηγίες που είχαν δοθεί.

«Θα έπρεπε να επιμείνουν στην εντολή που είχε δοθεί στον κόσμο να μείνει μακριά. Είναι τόσο σπάνιο να έχεις ένα τέτοιο ζώο εδώ, ήταν αξιοθέατο. Έπρεπε να περιμένουν, αυτό το ζώο να επιστρέφει από εκεί που ήρθε αρχικά. Ήταν πολύ λάθος να το κάνουν αυτό, κατά τη γνώμη μου», λέει ένας πολίτης.

«Εάν αυτό συνέβαινε στο Σαν Φρανσκίσκο, όπου έχω ζήσει πολύ καρό, εάν βασικά απλά κοιτούσες εναν θαλάσσιο ίππο ή μια φώκια που βρισκόταν κοντά σε μια προβλήματα, θα σε συλλάμβαναν απλά. Βρίσκονται σε άλλο επίπεδο όσον αφορά την τις φάλαινες, τους θαλάσσιους ίππους και τις φώκιες», δηλώνει ένας άλλος.

Ο θηλυκός θαλάσσιος ίππος εμφανίστηκε πριν λίγες εβδομάδες, βουτούσε στη θάλασσα, έκανε ηλιοθεραπεία πάνω σε βάρκες, κάποιες από τις οποίες κατέστρεφε.

Έτσι πολλοί άνθρωποι έσπευδαν να την δουν και να την φωτογραφίσουν.

Η Διεύθυνση Αλιείας της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι η Freya θανατώθηκε νωρίς την Κυριακή επειδή υπήρξε εκτίμηση πως υπήρχε απειλή για την ασφάλεια των ανθρώπων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button