ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΚΟΣΜΟΣ

Νεκρά 300 ζώα σε ζωολογικό κήπο στη Ν.Ουκρανία-Ανατινάχθηκε φράγμα -Βίντεο

Οι φωτογραφίες και οι διαμαρτυρίες ήταν πολλές μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τονίζοντας ότι το πάρκο είναι πλέον εντελώς υποβρύχιο και έχουν απομείνει μόνο κύκνοι και πάπιες.

Τα 300 ζώα βρήκαν τραγικό θάνατο από πνιγμό μέσα στον ουκρανικό ζωολογικό κήπο, αφού πλημμύρισε μετά την έκρηξη του φράγματος στην Ουκρανία. Το μεγάλο φράγμα στη νότια Ουκρανία κατέρρευσε νωρίς το πρωί της Τρίτης, προκαλώντας πλημμύρες, θέτοντας σε κίνδυνο τις καλλιέργειες και απειλώντας τα αποθέματα πόσιμου νερού.

Αλλά καθώς και οι δύο πλευρές του πολέμου προσπαθούσαν να απομακρύνουν τους κατοίκους και κατηγορούσαν η μία την άλλη για την καταστροφή, εκατοντάδες ζώα έμειναν πίσω και εγκλωβίστηκαν για να περιμένουν την κακή τους μοίρα στον τοπικό ζωολογικό κήπο Kazkova Dibrova.

Ο ζωολογικός κήπος, που βρίσκεται ακριβώς στην όχθη του ποταμού Dnipro στο κατεχόμενο από τη Ρωσία Χέρσον, φιλοξενούσε προηγουμένως μαϊμούδες, γαϊδούρια, άλογα, ρακούν και άλλα ζώα. Το νερό ανέβηκε και πλημμύρισε τη γύρω περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του τοπικού ζωολογικού κήπου Kazkova Dibrova.

Το πάρκο ήταν ναρκοθετημένο και ήταν αδύνατο να απομακρυνθούν τα ζώα’, δήλωσε εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου Kazkova Dibrova.’Προσπαθήσαμε να τα σώσουμε. Κάθε μέρα, κάτω από πυρά, δύο εργαζόμενοι διακινδύνευαν τη ζωή τους για να πάνε στην Dibrova για να ταΐσουν τα ζώα.

‘Τώρα η Ρωσία έχει καταστρέψει τα πάντα. Η ψυχή μας σπαράσσεται από τον πόνο. Πλάνα από την καταστροφή κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους ανθρώπους να μοιράζονται τη φρίκη τους για τα εκατοντάδες πνιγμένα πλάσματα.

ΠΗΓΗ: ecozen.gr

Related Articles

Back to top button