ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Νάξος: Επέστρεψε υγιέστατη στο φυσικό της περιβάλλον η θαλάσσια χελώνα “Ευδοκία” (βίντεο)

Νάξος: Επέστρεψε υγιέστατη στο φυσικό της περιβάλλον η θαλάσσια χελώνα “Ευδοκία” (βίντεο)

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, μπόρεσε εν τέλει να επιστρέψει υγιής στο φυσικό της περιβάλλον. Ο λόγος για τη θαλάσσια χελώνα “Ευδοκία”.

Η “Ευδοκία” είναι η θαλάσσια χελώνα που εντοπίστηκε στα τέλη Αυγούστου χτυπημένη από προπέλα ταχύπλοου σκάφους στην περιοχή της Αγίας Άννας.

Παρά τον σοβαρό της τραυματισμό στο πίσω μέρος του καβουκιού, που είχε ως αποτέλεσμα την παράλυση των πίσω άκρων, χάρη στη φροντίδα από τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, πάντα σε συνεργασία με το ΑΡΧΕΛΩΝ, η Ευδοκία επέστρεψε στη θάλασσα.

Η ανάρρωση της ήταν εντυπωσιακή, μέσα σε αυτούς τους 2 περίπου μήνες νοσηλείας,  επουλώθηκαν τα τραύματά της και επανήλθε η κίνηση στο ένα από τα πίσω πτερύγια.

Οι θαλάσσιες χελώνες είναι ιδιαίτερα ικανά και ανθεκτικά ζώα και μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και με αναπηρίες.

Διαβάστε τι αναφέρει ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου:

«Πριν από δύο μήνες ενημερωθήκαμε από δύτες και κολυμβητές ότι στην περιοχή της Αγίας Άννας υπήρχε μια θαλάσσια χελώνα που τραυματίστηκε και κολυμπούσε αφύσικα.

Για μια εβδομάδα ψάχναμε για αυτή τη χελώνα που είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στο καβούκι της που προκλήθηκε από μια προπέλα βάρκας.

Καθημερινά δεχόμασταν κλήσεις από κολυμβητές και δύτες και έτσι ξέραμε την ευρύτερη περιοχή που βρισκόταν, όταν τελικά στις 28 Αυγούστου πήραμε τηλέφωνο από το καταδυτικό κέντρο στην Αγία Άννα ότι την βρήκαν και σπεύσαμε αμέσως να την παραλάβουμε.

Η «Ευδοκία», παρά τον σοβαρό τραυματισμό της, είχε ισχυρή διάθεση επιβίωσης.

Η αρχική εκτίμηση της κατάστασής της δεν ήταν αισιόδοξη, καθώς το καβούκι της είχε κοπεί σε τρία σημεία και είχε παράλυση και στα δύο πίσω πτερύγια.

Ωστόσο, σε συνεργασία με τον @ΑΡΧΕΛΩΝ, ο αγώνας για τη σωτηρία της ξεκίνησε αμέσως με καθημερινή φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή.

Η «Ευδοκία» αποδείχθηκε μαχήτρια με δυνατή θέληση για ζωή και σε μόλις 2 μήνες έδειξε απίστευτη βελτίωση στα τραύματά της και αποκαταστάθηκε η κίνηση στο ένα πίσω της βατραχοπέδιλο.

Έτσι, η δυναμική Ευδοκία επέστρεψε χθες με επιτυχία στη θάλασσα, κολυμπώντας και βουτώντας άνετα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν να σωθεί η Ευδοκία και ελπίζουμε να τη γνωρίσουμε και να δούμε την πρόοδό της για πολλά χρόνια ακόμα!»

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button