ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΠΑΡΑΞΕΝΑ

Μυστήριο με τεράστια φάλαινα φυσητήρα που ξεβράστηκε σε ακτή του Λονγκ Άιλαντ

Μια τεράστια φάλαινα φυσητήρας ξεβράστηκε στις ακτές του Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα (30/01), το τελευταίο από μια σειρά περιστατικών νεκρών φαλαινών που εντοπίζονται κατά μήκος της ανατολικής ακτής τους τελευταίους μήνες.

Η νεκρή φάλαινα βρέθηκε στην παραλία Lido στην κομητεία Nassau, ανέφερε το Fox New York. Τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να μεταφέρουν το θαλάσσιο θηλαστικό.

«Αυτή είναι μακράν η μεγαλύτερη», δήλωσε στο News 12 ο επόπτης της πόλης του Χεμπστεντ Ντον Κλάβιν. «Τα πληρώματα που είναι εδώ για σχεδόν δύο δεκαετίες δεν έχουν δει ποτέ φάλαινα αυτού του μεγέθους. Έχει μήκος 10 μέτρα. Απλά για να την σηκώσουμε ψηλά στην ακτή, έπρεπε να φέρουμε έναν βαρύ γερανό και τα καλώδια έσπασαν λόγω της δυσκολίας να την ανεβάσουμε ψηλότερα», συμπλήρωσε.

Η φάλαινα μεταφέρθηκε πιο μακριά στην ακτή, ανέφερε η New York Post. Το περιστατικό της Δευτέρας σημειώθηκε δύο εβδομάδες αφότου μια φάλαινα βρέθηκε νεκρή στην ακτογραμμή του Νιου Τζέρσεϊ.

Συνολικά εννέα φάλαινες βρέθηκαν νεκρές στις ακτές τεσσάρων πολιτειών της Ανατολικής Ακτής σε λιγότερο από δύο μήνες, σύμφωνα με ομοσπονδιακούς περιβαλλοντικούς αξιωματούχους. Η ανακάλυψη των φαλαινών, πέντε από τις οποίες είχαν ξεβραστεί στο Νιου Τζέρσεϊ, πυροδότησε εκκλήσεις από περιβαλλοντολόγους να σταματήσουν την ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών πάρκων μέχρι να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τον θάνατό τους.

Η Clean Ocean Action με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ ζητά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να διερευνήσει τους θανάτους έξι φαλαινών και θέλει να δει αν ευθύνονται οι κατασκευαστικές εργασίες ή τα υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Ορισμένες ομάδες πιστεύουν ότι τα έργα πρέπει να περιοριστούν, αλλά να μην σταματήσουν εντελώς.

Υπάρχουν επί του παρόντος τρία υπεράκτια αιολικά έργα που κατασκευάζονται στα ανοικτά των ακτών της Νέας Υόρκης σε ομοσπονδιακά ύδατα και άλλα τέσσερα έργα σε ομοσπονδιακά ύδατα στα ανοικτά των ακτών του Νιου Τζέρσεϋ, σύμφωνα με το Bureau of Ocean Energy Management (BOEM).

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button