ΣΥΜΒΟΥΛΕΣΤΡΟΦΕΣ ΖΩΩΝΥΓΕΙΑΦΙΛΟΖΩΙΚΑ

Μπορούν οι σκύλοι να είναι vegetarian – χορτοφάγοι

Η απάντηση είναι μονολεκτική, ναι, οι σκύλοι μπορούν να είναι vegetrian – χορτοφάγοι. Τουλάχιστον μπορούν να είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι σκύλοι δεν είναι αμιγώς σαρκοφάγα ζώα, όπως οι γάτες. Οι σκύλοι όταν δεν έχουν κάποιον να τους παρέχει την καθημερινή τους τροφή συχνά καταφεύγουν στη χορτοφαγία.

Τα αυστηρά ή αληθινά σαρκοφάγα, όπως οι γάτες, έχουν υψηλότερες διατροφικές απαιτήσεις για ταυρίνη (ένα αμινοξύ), αραχιδονικό οξύ (λιπαρό οξύ) και ορισμένες βιταμίνες (νιασίνη, πυριδοξίνη, βιταμίνη Α), οι οποίες είναι άμεσα διαθέσιμες σε ζωικές πρωτεΐνες και πηγές λίπους.  Τα παμφάγα ζώα, όπως οι σκύλοι και οι άνθρωποι, δεν έχουν υψηλότερες απαιτήσεις για ταυρίνη και ορισμένες βιταμίνες και μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους αραχιδονικό οξύ από φυτικά έλαια.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι σκύλοι τρώνε ο,τι βρουν μπροστά τους. Σαφέστατα έχουν τις επιλογές και τις προτιμήσεις τους. Προτιμούν κάποια ειδικά χυμώδη αγριόχορτα, μια ωραία, πράσινη σαλάτα. Δεν μένουν όμως μόνο στα αγριόχορτα: τα μούρα και ειδικά τα βατόμουρα είναι αγαπημένη τους επιλογή. Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι η χορτοφαγία είναι γι’ αυτά η ιδεώδης διατροφή. Εάν παραστεί ανάγκη, οι σκύλοι μπορούν να επιβιώσουν τρώγοντας αποκλειστικά χορταρικά όπως κι οι άνθρωποι, διότι και οι δύο είναι παμφάγοι. Στην πραγματικότητα η ιδανική διατροφή για αυτούς είναι συνδυασμός τροφών τόσο φυτικής όσο και ζωικής προέλευσης.

ΠΗΓΗ:mypet.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button