ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΜΙΚΡΟΣΩΜΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑΣΚΥΛΑΚΙΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑΧΑΘΗΚΕ ΣΚΥΛΟΣΧΑΜΕΝΑ ΖΩΑ

Μεσσηνία: Εθελοντές διέσωσαν ένα πολύ άρρωστο και κοκαλιασμένο σκυλάκι που έτρωγε στα σκουπίδια

Ο λόγος για όλα αυτά ένα περιστατικό από τα δεκάδες που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές που καλούνται, όπως είπαμε, να λύσουν όλα τα προβλήματα. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας ένα σκυλάκι βρέθηκε σε άθλια κατάσταση στην κωμόπολη Βαλύρα Μεσσηνίας να αναζητάει τροφή στα σκουπίδια.

Το ζώο προφανώς είχε κηδεμόνα αλλά όταν αρρώστησε, φρόντισε να το ξεφορτωθεί ώστε να πεθάνει μόνο του στους δρόμους.

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμάτας ανέλαβαν το άρρωστο ζώο, το οποίο είναι 5 μηνών, θηλυκό, θετικό σε ερλίχεια, καλαζάρ και έχοντας και σαρκοπτική ψώρα. Επίσης κάνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για αυτό το ζώο να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους. Η κακοποίηση πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή. Η συνενοχή όσων δεν μιλάνε επίσης.

Το ονόμασαν Δήμητρα, όπως λέγεται και η γυναίκα που την εντόπισε. Ελπίζουμε όλοι να πάνε όλα καλά, η μικρή να γίνει πανέμορφη και να βρει ένα σπίτι όπου θα την αγαπάνε και θα την προσέχουν.

Η χρονιά και αυτή δυστυχώς ξεκίνησε με πολλές κακοποιήσεις και αμέτρητες εγκαταλείψεις ζώων. Οι εθελοντές σε όλη την Ελλάδα δεν προλαβαίνουν τα περιστατικά. Οι Δήμοι, ως συνήθως άφαντοι, κάνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα στέλνοντας όλο το βάρος στις πλάτες των ανθρώπων που τρέχουν να σώσουν ό,τι σώζεται. Κάποιοι δήμοι μάλιστα, όταν τους παίρνει ένας πολίτης τηλέφωνο για κάποιο περιστατικό, τους παραπέμπουν στις φιλοζωικές. Στους ανθρώπους δηλαδή που κάνουν ό,τι κάνουν εθελοντικά και χωρίς να πληρώνονται για αυτό, όπως οι δήμοι. Αλλά μεγάλη ιστορία αυτό στη χώρα μας. Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις.

Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι υπάρχουν κάποιοι δήμοι-ελάχιστοι, οι οποίοι έχουν ένα υποτυπώδες πρόγραμμα, κυρίως στειρώσεων για τα ζώα, το οποίο μονίμως τελειώνει γρήγορα. Αλλά και αυτό είναι μια βοήθεια.

Οι εγκαταλείψεις άρρωστων ζώων επίσης είναι αμέτρητες. Όταν ο σκύλος μας αρρωστήσει ή γεράσει και εμφανίσει κάποια προβλήματα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα τον εγκαταλείψουν στο δρόμο. Λες και δεν ήξεραν από την πρώτη στιγμή που τον έπαιρναν ότι μπορεί κάτι να πάθει. Όταν γίνεται αυτό, με ευκολία τον ξεφορτώνονται χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα.

Ο λόγος για όλα αυτά ένα περιστατικό από τα δεκάδες που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές που καλούνται, όπως είπαμε, να λύσουν όλα τα προβλήματα. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας ένα σκυλάκι βρέθηκε σε άθλια κατάσταση στην κωμόπολη Βαλύρα Μεσσηνίας να αναζητάει τροφή στα σκουπίδια.

Το ζώο προφανώς είχε κηδεμόνα αλλά όταν αρρώστησε, φρόντισε να το ξεφορτωθεί ώστε να πεθάνει μόνο του στους δρόμους.

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμάτας ανέλαβαν το άρρωστο ζώο, το οποίο είναι 5 μηνών, θηλυκό, θετικό σε ερλίχεια, καλαζάρ και έχοντας και σαρκοπτική ψώρα. Επίσης κάνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για αυτό το ζώο να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους. Η κακοποίηση πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή. Η συνενοχή όσων δεν μιλάνε επίσης.

Το ονόμασαν Δήμητρα, όπως λέγεται και η γυναίκα που την εντόπισε. Ελπίζουμε όλοι να πάνε όλα καλά, η μικρή να γίνει πανέμορφη και να βρει ένα σπίτι όπου θα την αγαπάνε και θα την προσέχουν.

ΠΗΓΗ: petpet.news

Related Articles

Back to top button