ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης των νεκρών ζώων από τον Στρατό

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων από ειδική υγειονομική ομάδα, η οποία βρίσκεται σε επιλεγμένους χώρους αποκομιδής, αναλαμβάνοντας το έργο της υγειονομικής επιτήρησης και υποστήριξης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που εμπλέκεται, μετά από εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Εφοδιασμένα με ειδικές στολές προστασίας και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων φέρουν σε πέρας ακόμη μία δύσκολη αποστολή, αυτή τη φορά της αποκομιδής των νεκρών ζώων από τις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που συνδράμει στον σκοπό αυτό φέρει τον προβλεπόμενο ατομικό εξοπλισμό προστασίας έναντι μολυσματικών βιολογικών παραγόντων.

Ταυτόχρονα, μετά το πέρας κάθε αποστολής θα απολυμαίνονται στον έναν από τους συνολικά 5 σταθμούς που έχει στήσει ο λόχος πυρηνικού και βιολογικού πολέμου.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, η απολύμανση δεν γίνεται μόνο στον ατομικό εξοπλισμό αλλά και στα οχήματα που εμπλέκονται στην επιχείρηση απομάκρυνσης των νεκρών ζώων σε χώρους που έχει ορίσει η περιφέρεια Θεσσαλίας.

enikos.gr

Related Articles

Back to top button