ΚΟΙΝΩΝΙΑΣΥΜΒΟΥΛΕΣΦΙΛΟΖΩΙΚΑ

Κηδεμόνες σκύλων: Ενοχλητικές συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε

Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων νομίζουν ότι το κατοικίδιό τους είναι το πιο αξιαγάπητο και πιστεύουν ότι και οι άλλοι έχουν την ίδια άποψη για εκείνο. Εάν είστε ένας από αυτούς τους κηδεμόνες, τότε σίγουρα έχετε υιοθετήσει ορισμένες κακές συνήθειες, που είναι ενοχλητικές για τους γύρω σας. Για να είστε καλός ιδιοκτήτης, πρέπει να τις σταματήσετε και να ακολουθείτε πάντα ορισμένους κανόνες καλής συμπεριφοράς. Ποιες είναι όμως αυτές οι ενοχλητικές συνήθειες που πρέπει να σταματήσετε αμέσως.

Κυκλοφορείτε με το σκύλο σας χωρίς λουρί

Ίσως νομίζετε ότι ο σκύλος σας είναι ο πιο υπάκουος και με μία σας κίνηση, εκείνος θα εκτελέσει την εντολή. Επίσης, μπορεί να πιστεύετε ότι είναι τόσο αξιαγάπητος που όλοι γύρω σας τον λατρεύουν. Όμως η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Θα πρέπει να θυμάστε πάντα ότι το κατοικίδιό σας γνωρίζει και υπακούει μόνο εσάς. Επίσης, οι άλλοι μπορεί να φοβούνται ή να ενοχλούνται όταν βλέπουν έναν σκύλο στο δρόμο να περπατάει δίπλα σας χωρίς λουρί. Ακόμα και το πιο γλυκό σκυλάκι μπορεί να ενοχληθεί με κάτι ή να φοβηθεί και να αντιδράσει. Εάν θέλετε να είναι ο σκύλος σας χωρίς λουρί, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε ένα πάρκο σκύλων ή ένα άλλο κλειστό μέρος κατάλληλο γι’ αυτό τον σκοπό.

Δεν μαζεύετε τις ακαθαρσίες του σκύλου

Μία από τις πιο κακές συνήθειες των ιδιοκτητών σκύλων είναι να μην μαζεύουν τις ακαθαρσίες του ζώου τους. Δεν αρκεί μόνο να πηγαίνετε βόλτα το κατοικίδιό σας. Πρέπει να σέβεστε και τους γύρω σας. Κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι μαζί με το σκύλο ή αποφασίζετε να το πάρετε μαζί σας έστω και για μικρή απόσταση, πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας μικρά σακουλάκια για τις ακαθαρσίες του. Έτσι δεν θα έρθετε σε δύσκολη θέση ούτε θα σας κάνει παρατήρηση κάποιος για τις ακαθαρσίες του σκύλου σας σε ένα πάρκο ή ακόμα και στο δρόμο.

Αφήνετε το λουρί του σκύλου σας για να πλησιάσει έναν άλλον

Το κατοικίδιό σας μπορεί να ενθουσιάζεται όταν βλέπει ένα νέο σκυλί, αλλά το να του επιτρέπετε να περπατήσει προς το μέρος του χωρίς να κρατάτε το λουρί του, είναι μία κακή συνήθεια. Ίσως η άλλη πλευρά να μην επιθυμεί να πλησιάσει το σκυλί σας χωρίς να το κρατάτε. Επίσης, ορισμένα ζώα δεν τα πάνε και τόσο καλά με κάποια άλλα. Τα σκυλιά είναι ακριβώς όπως οι άνθρωποι. Χρειάζονται χρόνο για να γνωρίσουν και να συμπαθήσουν έναν φίλο.

Επιτρέπετε στο σκύλο σας να ουρήσει σε ξένη ιδιοκτησία

Το να αφήνετε τον σκύλο σας να ουρήσει σε φράχτες σπιτιών, θάμνους, δέντρα, κάδους σκουπιδιών ή στα ελαστικά αυτοκινήτων, είναι κάτι που ενοχλεί αφάνταστα τους άλλους. Αν και είναι στη φύση των αρσενικών σκύλων να «σημαδεύουν» την περιοχή τους, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουν οπουδήποτε επιλέξουν. Αυτό δείχνει κακούς τρόπους  συμπεριφοράς από την πλευρά σας. Επίσης, με αυτό τον τρόπο διδάσκετε στο κατοικίδιό σας ότι δεν υπάρχουν όρια και αυτό είναι λάθος.

Είστε στο πάρκο με το σκύλο και μιλάτε στο τηλέφωνο

Δεν αρκεί μόνο να αγαπάτε το κατοικίδιό σας. Πρέπει να του δείχνετε το ενδιαφέρον σας ακόμα κι όταν πηγαίνετε βόλτα μαζί του στο πάρκο. Ναι μεν, εκεί θα συναντήσει άλλα σκυλιά και θα παίξουν, ωστόσο, κι εσείς θα πρέπει να αφιερώσετε όλο το χρόνο στο δικό σας ζώο και να μην αφεθείτε στο τηλέφωνο. Όπως ένα παιδί έτσι και το σκυλάκι σας έχει ανάγκη να παρακολουθείτε τη συμπεριφορά του. Αν εκνευριστεί με κάτι ή εάν τσακωθεί με κάποιο άλλο σκύλο, θα πρέπει να έχετε ελεύθερα τα χέρια σας για να το βοηθήσετε. Και ενώ ο σκύλος σας δεν μπορεί να το πει, το πιθανότερο είναι ότι δεν του αρέσει να αποσπάτε την προσοχή σας με κάτι άλλο και να το αγνοείτε.

Αγνοείτε τις πινακίδες «Δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια»

Γνωρίζουμε πόσο λατρεύετε το σκυλάκι σας, αλλά υπάρχουν ορισμένοι δημόσιοι χώροι, όπως είναι τα εστιατόρια και τα καταστήματα, όπου τα σκυλιά δεν είναι ευπρόσδεκτα ή απαγορεύονται ρητά. Ωστόσο, πάρα πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων πιστεύουν ότι αυτοί οι κανόνες ισχύουν για όλα τα κατοικίδια εκτός από τα δικά τους. Έτσι είτε εισχωρούν κρυφά είτε φέρνουν με θράσος τα ζώα τους στον εσωτερικό χώρο. Αυτό δείχνει ασέβεια για τους άλλους. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι κάποιος μπορεί να έχει αλλεργία ή να φοβάται τα σκυλιά.

ΠΗΓΗ:mypet

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button