ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣ

Κατέληξε ο σκύλος που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από ιδιοκτήτη άλλου σκύλου

Κατέληξε τελικά το σκυλί που είχε μεταφερθεί σε κτηνιατρική κλινική μετά από τον τραυματισμό του με μαχαίρι από 54χρονο, επειδή επιτέθηκε στο μικρόσωμο σκυλάκι του, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλης Νικολάου ανέφερε πως από εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία κατόπιν σχετικής καταγγελίας, διαπιστώθηκε ότι το περασμένο Σάββατο 26.2.23 γύρω στις 17:30 άντρας ηλικίας 54 χρόνων, ο οποίος έβγαλε βόλτα με λουρί το μικρό σκυλάκι του ράτσας πουντλ σε δημόσιο δρόμο σε χωριό της επαρχίας Πάφου, φέρεται να τραυμάτισε χρησιμοποιώντας μαχαίρι άλλο σκύλο, απαγορευμένης ράτσας, το οποίο φέρεται να διέφυγε από την αυλή της κατοικίας του κατόχου του.

Ο σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική όπου κατέληξε, ενώ σε νεκροτομή που του έγινε διαπιστώθηκε ότι φέρει τέσσερα σοβαρά τραύματα που προκλήθηκαν από αιχμηρό όργανο.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη και κατηγορήθηκε γραπτώς το πρωί και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα.

Του έχουν προσαφτεί τα αδικήματα της μαχαιροφορίας, της πρόκλησης βλάβης σε ζώο καθώς και σχετικά άρθρα του περί Ευημερίας των ζώων Νόμου.

Αδικήματα προέκυψαν και εναντίον του κατόχου του νεκρού σκύλου καθότι ως αναφέρθηκε ο σκύλος ήταν απαγορευμένης ράτσας και συγκεκριμένα pit bull  δεν είχε εγγραφεί και δεν έφερε τις απαιτούμενες  άδειες. Επιπλέον ο ιδιοκτήτης του δεν είχε λάβει ασφαλή μέτρα φύλαξης του ζώου με αποτέλεσμα να διαφύγει στο δρόμο.

Ο 54χρονος φερόμενος δράστης ισχυρίστηκε ότι το σκυλί τον πλησίασε με επιθετικές διαθέσεις, ενώ πήγαινε βόλτα τον σκύλο του με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να βγάλει το μαχαίρι του και να του επιτεθεί.  

ΠΗΓΗ: alphanews.live

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button