LIFE STYLEΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Συνέλαβαν περιστέρι που κουβαλούσε κρυσταλλική μεθ σε φυλακή

Το πτηνό συνελήφθη σε τοίχο των φυλακών στον Καναδά, αφού του έστησαν παγίδα.

Σε μια ασυνήθιστη σύλληψη προχώρησαν οι αστυνομικοί στις φυλακές του Βανκούβερ στον Καναδά, αφού έπιασαν ένα περιστέρι να μεταφέρει κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη μέσα σε ένα μικροσκοπικό σακίδιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, το περιστατικό συνέβη πριν από ένα μήνα, όταν οι αστυνομικοί του σωφρονιστικού ιδρύματος παρατήρησαν το πτηνό να πετάει πάνω από το κτήριο, έχοντας δεμένο ένα μικρό σακίδιο πάνω του.

«Αρχικά σοκαρίστηκα, εξαιτίας όλων των εξελίξεων στην τεχνολογία και του αριθμού των drones που έχουμε δει», είπε ο John Randle, περιφερειακός πρόεδρος της Ένωσης Σωφρονιστικών Αξιωματικών του Ειρηνικού. Σύμφωνα με τον Randle, το πουλί συνελήφθη σε τοίχο των φυλακών αφού το προσωπικό του έστησε παγίδα.

Ο αξιωματούχος σημείωσε επίσης ότι οι λαθρέμποροι, χρειάστηκε να πάνε στην «παλιά σχολή» με τις μεθόδους τους, καθώς οι αρχές επιβολής του νόμου αύξησαν την ευαισθητοποίησή τους για τα drones λαθρεμπορίου ναρκωτικών και έτσι εμφανίστηκε το περιστέρι.

«Έχουν πάει πίσω στην τεχνολογία», εξήγησε. «Ίσως αυτό οφείλεται σε όλη τη δουλειά που έχουμε κάνει με την απαγόρευση των drone, επομένως προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους για να εισαγάγουν λαθρεμπόριο χωρίς να εντοπιστούν».

Αν και το περιστατικό με το περιστέρι και τα ναρκωτικά βρίσκεται επί του παρόντος υπό διερεύνηση, ο Randle ανέφερε ότι η δημιουργικότητα των λαθρεμπόρων θα πρέπει να είναι «μαζική ανησυχία για όλους».

«Η εισαγωγή ναρκωτικών στις ομοσπονδιακές φυλακές αποτελεί μεγάλο πρόβλημα», σημείωσε ο ίδιος. «Ο στόχος των φυλακών είναι να αποκαταστήσουν και να απελευθερώσουν τους ανθρώπους στην κοινωνία ως νομοταγείς πολίτες. Η εισαγωγή ναρκωτικών είναι πολύ επικίνδυνη και, ειδικά μια ουσία όπως η κρυσταλλική μεθ».

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button