ΣΥΜΒΟΥΛΕΣΦΙΛΟΖΩΙΚΑ

Κάνει να φοράμε στη γάτα μας χριστουγεννιάτικα ρούχα και αξεσουάρ

Είναι παντού, σε όλο το Internet! Γατούλες μικρές, χαριτωμένες, με τα όμορφα χριστουγεννιάτικα ρουχαλάκια τους, που ξετρελαίνουν το κοινό! Είναι γεγονός πως μία γάτα μπορεί να φορέσει χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ και ρούχα, πάντοτε όμως με προσοχή για να μην κινδυνεύσει η υγεία της (ψυχική και σωματική).

Εάν ξετρελαίνεστε με όλα αυτά τα φανταχτερά αξεσουάρ, δοκιμάστε να προσεγγίσετε την γάτα σας με τον σωστό τρόπο, ώστε να την καμαρώσετε κι εσείς ντυμένη (όπως αυτές στο διαδίκτυο). Για να το πετύχετε, χωρίς να την τρομάξετε, ακολουθούν κάποια μικρά και χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν. Ετοιμάστε την κάμερα του κινητού και ξεκινήστε τις selfie με το πανέμορφο ζωάκι σας και καλές γιορτες!

1. Για να μην την τρομάξει, επιλέξετε απλά ρούχα

Μην πάτε κατευθείαν στα extreme. Είναι λογικό πως στην αρχή, οποιοδήποτε ρούχο θα φαίνεται περίεργο στην γάτα σας. Για να μη την τρομάξετε, αποφύγετε τα φανταχτερά και επιλέξετε απλά και safe outfits. Ξεκινήστε με ένα απλό απλό βαμβακερό μπλουζάκι ή ένα παπιγιόν ή γιακά. Εάν η γάτα σας αισθάνεται άνετα με αυτά τα αντικείμενα και ρούχα, τότε μπορείτε να προχωρήσετε σε πιο φαντασμαγορικές επιλογές.

2. Το ρούχο πρέπει να είναι άνετο

Το μέγεθος έχει σημασία: Βεβαιωθείτε ότι αυτό που βάζετε στη γάτα σας ταιριάζει σωστά. Βεβαιωθείτε ότι το ντύσιμο δεν είναι πολύ στενό ή χαλαρό. Εάν είναι, μπορεί να εμποδίσει την κίνηση της γατούλας σας, δημιουργώντας ενόχληση και εκνευρισμό!

3. Αφήστε τη να επιλέξει

Για να καταφέρει να φορέσει κάτι, χωρίς να την ενοχλεί, πρέπει να νιώσει οικεία με αυτό. Αφήστε γύρω της διάφορα ρούχα και αξεσουάρ, ώστε η γάτα σας να περάσει χρόνο κοντά σε αυτά, να τα μυρίσει, να κυλιστεί, να παίξει. Στη συνέχεια, αφού τα συνηθίσει, μπορείτε να τα βάλετε στην πλάτη της για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να αισθανθεί το ύφασμα στη γούνα της. Έχετε πολλές λιχουδιές τριγύρω, ώστε να συνδέσει τα ρούχα με κάτι θετικό.

4. Μην την αφήνετε μόνη της

Μόλις καταφέρετε να κάνετε το γατάκι σας να μοιάζει με Super CatModel, μην το αφήσετε ποτέ χωρίς επίβλεψη. Οι γάτες που μένουν μόνες με ρούχα μπορεί να προσπαθήσουν να βγουν από αυτά με τον πιο ατσούμπαλο τρόπο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποιον τραυματισμό.

5. Μην την πιέσετε να τα φορέσει αν δεν θέλει

Να είστε σίγουροι πως θα μάθετε πολύ γρήγορα εάν η γάτα σας αγαπά τα ρούχα ή όχι. Εάν δείτε πως αισθάνεται άβολα και φέρεται περίεργα στον χώρο, αφαιρέστε αμέσως ό,τι της έχετε τοποθετήσει! Μη ξεχνάτε το εξής: Μπορεί να είναι όμορφη με τα αξεσουάρ της, αλλά το πιο σημαντικό είναι η ψυχική της υγεία και όχι η ομορφιά. Σεβαστείτε τις επιθυμίες της. Μην την πιέσετε να τα φορέσει αν δεν θέλει.

6. Ακούστε την γάτα σας

Ένα πουλόβερ μπορεί να ζεστάνει μία γάτα με λιγότερο τρίχωμα. Βέβαια, υπάρχει και η αντίθετη πλευρά, όπου ένα πουλόβερ μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση και να σταματήσει την ικανότητά της να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός της. Να ακούτε πάντοτε την γάτα σας και να θυμάστε: Παραμένει πανέμορφη, όπως ακριβώς είναι. Καλές γιορτές με υγεία!

mypet

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button