ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ

Ισπανία: Κατασχέθηκαν ταριχευμένα ζώα υπό εξαφάνιση αξίας 29 εκατ. ευρώ

Εντοπίστηκαν σε αποθήκη πάνω από 1.000 κομμάτια

Ηαστυνομία στην Ισπανία κατάσχεσε μια από τις μεγαλύτερες αποστολές ταριχευμένων ζώων στην Ευρώπη σε επιχείρηση πάταξης του λαθρεμπορίου.

Σε μία αποθήκη στην Βαλένθια εντοπίστηκαν συγκεκριμένα ταριχευμένοι ρινόκεροι, πολικές αρκούδες, ελέφαντες και άλλα ζώα.

Η Guardia Civil ανακάλυψε περισσότερα από 1.000 κομμάτια (ζώα ή τμήματα ζώων) σε μια βιομηχανική αποθήκη 50.000 τ.μ στην Bétera της Βαλένθια, την Τετάρτη, όπως ανέφερε σε σημερινή της δήλωση η αστυνομία.

Στη συλλογή υπήρχαν μεταξύ άλλων περισσότερα από 400 προστατευόμενα είδη, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που έχουν εξαφανιστεί από τη φύση, όπως ο όρυγας ντάμμα (Scimitar-horned oryx) ή είδη υπό απειλή, όπως η τίγρη της Βεγγάλης. Υπήρχαν ακόμη λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, τσιτάχ και λύγκες.

Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης ήταν υπό έρευνα για λαθρεμπόριο και εγκλήματα κατά της χλωρίδας και της πανίδας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ωστόσο δεν έχει συλληφθεί.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα ταριχευμένα ζώα έχουν αξία 29 εκατ. ευρώ.

Η ανακάλυψη ήταν το αποκορύφωμα μιας έρευνας από το τμήμα προστασίας της φύσης της αστυνομίας της Βαλένθια, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021 όταν οι πράκτορες ενημερώθηκαν για μια πιθανή ιδιωτική συλλογή στην Bétera.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button