LIFE STYLEΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΦΙΛΟΖΩΙΚΑ

Ινδία: 60 τραυματίες κατά τη διάρκεια παραδοσιακής ταυρομαχίας

Πάνω από 10 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομείο για νοσηλεία

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Κυριακή στην Ινδία κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ γονιμότητας Pongal στην πολιτεία Ταμίλ Ναντού στα νότια της χώρας, καθώς οι συμμετέχοντες προσπάθησαν να αρπάξουν τα κέρατα ταύρων που απελευθερώθηκαν στους δρόμους και να τους «εξημερώσουν», ανέφερε τη Δευτέρα το πρακτορείο ANI, επικαλούμενο τις κρατικές αρχές.

Δεκάδες συμμετέχοντες στον διαγωνισμό Jallikattu, που ονομάζεται «ινδική ταυρομαχία», εισήχθησαν την Κυριακή σε νοσοκομεία της πόλης Μαντουράι με τραύματα ποικίλης σοβαρότητας. Η κατάσταση των 20 από αυτούς κρίθηκε πιο σοβαρή και οι 11 εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Δεν υπήρξαν νεκροί.

Ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί στις πόλεις του Ταμίλ Ναντού για δύο ακόμη ημέρες. Σε αυτά συμμετέχουν 9.700 ταύροι και 5.400 επίδοξοι «δαμαστές».

Η περιβόητη «ινδική ταυρομαχία» Jallikattu είναι ένας θεαματικός διαγωνισμός για τον «δαμασμό» των ταύρων. Η ιστορία αυτής της παράδοσης έχει τουλάχιστον δυόμισι χιλιετίες. Σε αντίθεση με την ισπανική ταυρομαχία, το Jallikattu δεν είναι μια πάλη μεταξύ ενός άνδρα και ενός ταύρου, αλλά δαμασμός, που θυμίζει κάπως το αμερικανικό ροντέο.

Ο συμμετέχων πρέπει να πιάσει τα κέρατα του ταύρου και με τα δύο χέρια και να τα κρατήσει για ορισμένο χρόνο ή να «καβαλήσει» το ζώο για μια συγκεκριμένη απόσταση. Οι ταύροι που προορίζονται για το Jallikattu ανταγωνισμό τρέφονται με ειδική διατροφή ώστε να μεγαλώνουν και να δυναμώνουν. Έχουν επίσης περιορίσει τις επαφές με ανθρώπους στο ελάχιστο για να μην συνηθίσουν έναν άνθρωπο και να μην τον αφήσουν να τους πλησιάσει.

ΠΗΓΗ: ΑΝΙ, ΤΑSS

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button