ΓΑΤΟΥΛΕΣ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡΚΟΙΝΩΝΙΑΣΥΜΒΟΥΛΕΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑΥΓΕΙΑΦΙΛΟΖΩΙΚΑ

Γάτες: Κάνει να μένουν έξω όταν έχει κρύο;

Οι γάτες μπορεί να έχουν χοντρά, χνουδωτά παλτά, αλλά αυτό δεν μπορεί να τις προστατεύσει πλήρως όταν αρχίσουν να πέφτουν οι θερμοκρασίες τον χειμώνα. Έτσι, εάν έχετε γάτα που κυκλοφορεί έξω, πρέπει να γνωρίζετε τα όριά της στο κρύο κατά τους χειμερινούς μήνες και πότε πρέπει να την αφήσετε να μπει μέσα.

Όπως και με τους σκύλους, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία και το πάχος του τριχώματος, καθώς και από το αν είναι γάτα εξωτερικού χώρου ή γάτα εσωτερικού χώρου. Εάν η γάτα σας έχει συνηθίσει να ζει σε εξωτερικούς χώρους, είναι έξυπνη και γνωρίζει τα καλύτερα μέρη για να βρει καταφύγιο και να μείνει ζεστή. Εάν η γάτα του εσωτερικού χώρου σας τύχει να βγει έξω όταν κάνει κρύο, πιθανότατα θα κινδυνεύσει περισσότερο. Έτσι αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από το μηδέν, όλες οι γάτες είναι ευαίσθητες σε υποθερμία ή κρυοπαγήματα.

Κατά γενικό κανόνα, εάν δεν έχει ένα ζεστό μέρος για να πάει όταν η μέση ημερήσια θερμοκρασία είναι χαμηλότερη από 7 βαθμούς δεν πρέπει να είναι έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αυτή τη θερμοκρασία.

Εάν η θερμοκρασία του σώματος μιας γάτας πέσει κάτω από το μέσο όρο, μπορεί να υποφέρει από υποθερμία και εάν οι άνεμοι είναι δυνατοί, μπορεί να πάθει κρυοπαγήματα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες (ακόμα και αν δεν είναι ακόμη κάτω από το μηδέν), οι ισχυροί άνεμοι και το χιόνι ή η βροχή—που κάνουν το τρίχωμα της γάτας σας βρεγμένο—μπορούν να προκαλέσουν την υποθερμία ή τα κρυοπαγήματα πιο γρήγορα.

Οι γάτες χρειάζονται περισσότερες θερμίδες όταν ο καιρός είναι πιο κρύος, ακόμα κι αν μένουν σε εσωτερικούς χώρους, γι’ αυτό φροντίστε ο γούνινος φίλος σας να τρέφεται πάντα καλά. Επίσης καλό είναι κατά τη διάρκεια της μέρας να μπαίνει στο σπίτι ο ήλιος, κάτι που αρέσει πολύ στις γάτες.

Εάν έχετε μια γάτα σε εξωτερικό χώρο, μπορεί να είναι δύσκολο να την κάνετε να μείνει μέσα. Εάν συμβαίνει αυτό, φροντίστε να τρέφεται καλά και να έχει πρόσβαση σε ένα ζεστό καταφύγιο που θα έχετε δημιουργήσει.

Η δημιουργία ενός υπαίθριου καταφυγίου δεν χρειάζεται να είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Μπορείτε να πάρετε ένα παλιό κουτί αποθήκευσης και να δημιουργήσετε μόνωση χρησιμοποιώντας άχυρο (όχι κουβέρτες) για να κρατήσετε τη γάτα σας —ή τα αδέσποτα που συχνάζουν στη γειτονιά σας— ζεστά. θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχουν αρκετό χώρο για να μετακινηθούν, αλλά όχι τόσο πολύ που να δυσκολεύει τη διατήρηση της ζέστης.

ΠΗΓΗ: mypet

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button