ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αδέσποτα ζωάκια σας προσκαλούν στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνει η ΑΜΚΕ «Ζω.Ε.Σ»

Γνωρίστε τρία κακοποιημένα σκυλάκια στο Χριστουγεννιάτικο bazaar της ΑΜΚΕ, «Ζω.Ε.Σ». – Οι τρεις σκύλοι που συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα και επισκέπτονται τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη, η Διώνη, ο Πόθος και ο Άξελ έχουν συναντήσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 450.000 μαθητές σε περισσότερα από 650 σχολεία της χώρας.

Σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση κινείται η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Ζω.Ε.Σ» που μεριμνά για τα αδέσποτα ζώα στη Θεσσαλονίκη.

Τρία πρώην αδέσποτα λοιπόν που πια έχουν υιοθετηθεί από οικογένειες, θα παρευρεθούν εκεί, προσκαλώντας σας στο Χριστουγεννιάτικο φιλοζωικό bazaar.

Η Διώνη, ο Πόθος και ο Άξελ, τρεις πρώην αδέσποτοι και κακοποιημένοι σκύλοι, σας προσκαλούν αυτό το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου 2022 στο Χριστουγεννιάτικο φιλοζωικό bazaarπου διοργανώνει η ΑΜΚΕ «Ζω.Ε.Σ.» στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τους γνωρίσετε, να γεμίσετε αγάπη και να στηρίξετε το… τετράποδο έργο τους.

Ανάμεσα σε χριστουγεννιάτικα φωτάκια, πολύχρωμες μπάλες, αλλά πάνω από όλα γιορτινή διάθεση, οι τρεις «ήρωες» του Ζω.Ε.Σ., που εδώ και πολλά χρόνια εκπονεί εκπαιδευτικά φιλοζωικά προγράμματα σε σχολεία της Ελλάδας, θα σας περιμένουν στο café bar «Ανθός» (Καρακάση 14, περιοχή Δελφών με Μαρτίου), για να σας… βοηθήσουν να επιλέξετε δώρα για τους αγαπημένους σας!

Η επιλογή άλλωστε, δεν θα είναι εύκολη. Οι χαμηλές τιμές και οι όμορφες συσκευασίες, συνάντησαν το μεράκι και την αγάπη των ανθρώπων των Ζω.Ε.Σ. κι έτσι δημιουργήθηκαν – μεταξύ άλλων – χειροποίητες κούπες και σαπούνια, χειροποίητα μπισκότα και γούρια, καδράκια, μέχρι μπαντάνες, παπιγιόν και αξεσουάρ για σκύλους και γάτες!

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, οι «Ζω.Ε.Σ.» θα είναι εκεί με τους σκύλους που συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και την  ιδρύτριά τους Κατερίνα Παπαποστόλου, η οποία  θα έχει όλη τη χαρά να υπογράψει τα βιβλία της που  διατίθενται στο χριστουγεννιάτικο bazaar. Παράλληλα, θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερώσετε τις «Ζω.Ε.Σ.» σε ποιο σωματείο ή εθελοντή θα θέλατε να δοθεί το ποσοστό της δωρεάς που θα κάνετε, μέσω των αγορών σας.

Ποια είναι η ΑΜΚΕ «Ζω.Ε.Σ.»

Οι «Ζω.Ε.Σ.» δραστηριοποιούνται πολλά χρόνια τώρα και στη Θεσσαλονίκη! Έχουν ιδρυθεί από την Εκπαιδευτικό, Ζωοθεραπεύτρια και Συγγραφέα Παπαποστόλου Κατερίνα, μετά από 17 χρόνια αγώνα -μέσα και έξω από τα σχολεία- για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων και της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω της εκπόνησης βιωματικών φιλοζωικών, περιβαλλοντικών σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων θεραπευτικής επαφής με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και τη Διώνη, ενός πρώην αδέσποτου σκύλου, η ιστορία κακοποίησης του οποίου είχε συγκλονίσει πριν από χρόνια. Φέτος, ξεκίνησε μια εκστρατεία φιλοζωικών ενημερώσεων, εκπονώντας εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022 η ΑΜΚΕ «Ζω.Ε.Σ.» εκπόνησε το εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ. εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Θεραπευτική Αγκαλιά» σε όλα τα σχολεία ειδικής αγωγής του Δήμου Θεσσαλονίκης με θεαματικά θετικά αποτελέσματα στους μαθητές, ένα πρόγραμμα που θα συνεχιστεί και αυτή τη σχολική χρονιά.

Οι τρεις σκύλοι που συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα και επισκέπτονται τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη, η Διώνη, ο Πόθος και ο Άξελ είναι όλοι τους πρώην αδέσποτοι και πολύ κακοποιημένοι, ενώ έχουν συναντήσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 450.000 μαθητές σε περισσότερα από 650 σχολεία της χώρας.

Οι «Ζω.Ε.Σ.» έχουν αποσπάσει πέντε φορές βραβεία εθελοντισμού, ενώ εκπαιδευτικό υλικό τους έχει ενταχθεί στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, αλλά και τα βιβλία που έχει γράψει η ιδρύτρια Κατερίνα Παπαποστόλου. Αποτελούν εκπαιδευτικά υλικά πάνω στα οποία έχουν στηριχθεί εκπαιδευτικά προγράμματα εγκεκριμένα από το ΥΠΑΙΘ, ενώ ένα από τα βιβλία της έχουν ενταχθεί στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση ως διδακτική πρόταση για το Νηπιαγωγείο.

Αυτές τις γιορτές ας κάνουμε τη διαφορά και ας στηρίξουμε με κάθε μας αγορά φιλοζωικά σωματεία και εθελοντικές ομάδες που πραγματικά δίνουν έναν τεράστιο αγώνα για όλα τα αδέσποτα ζώα, τα οποία υποφέρουν τόσο πολύ και τόσο συχνά. Ας στηρίξουμε την εκπόνηση εκπαιδευτικών φιλοζωικών προγραμμάτων στα σχολεία, ώστε να έρθει μια μέρα όπου ζώα και άνθρωποι θα είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

ΠΗΓΗ:thessnews.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button