ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Θεσπρωτία – Φιλιάτες: Στον εισαγγελέα αντιδήμαρχος και υπάλληλος για τα 6 νεκρά κουτάβια σε φράγμα ποταμού

Αναστάτωση στους Φιλιάτες στη Θεσπρωτία από τα νεκρά κουτάβια και τις συλλήψεις αντιδημάρχου και ενός υπαλλήλου στον δήμο, που παίρνουν το δρόμο για τον εισαγγελέα…

Τα κουτάβια βρέθηκε νεκρά σε φράγμα ποταμού στους Φιλιάτες στη Θεσπρωτία, με τις φιλοζωικές οργανώσεις να βράζουν και να καταγγέλλουν ένα οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης των ζώων. Η υπόθεση πήρε νέα διάσταση μετά τις συλλήψεις αντιδημάρχου και δημοτικού υπαλλήλου. Ο τελευταίος είπε ότι ακολουθούσε εντολές του αρμόδιου αντιδημάρχου να πάει τα κουτάβια στο φράγμα του ποταμού και να τα πετάξει ώστε να βρουν τον θάνατο.

Στο φράγμα του ποταμού Καλαμά, κατέληξαν έξι κουτάβια, σύμφωνα με την ομολογία του συμβασιούχου υπαλλήλου του Δήμου Φιλιατών στη Θεσπρωτία, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ακολουθούσε εντολές του αρμόδιου αντιδημάρχου. Και οι δύο – υπάλληλος και αντιδήμαρχος – έχουν συλληφθεί και αναμένεται να οδηγηθούν το μεσημέρι στον εισαγγελέα.

Εν τω μεταξύ, σαφείς αιχμές για επαναλαμβανόμενη πρακτική “εξαφάνισης” των αδέσποτων από τους αρμόδιους του Δήμου Φιλιατών, αφήνει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Φιλιατών, το οποίο επισημαίνει “ότι δεν έπεσαν από τα σύννεφα” με την τελευταία εξέλιξη, καθώς υπήρχαν ενδείξεις για την εφαρμογή της συγκεκριμένης πρακτικής από τη συνολική στάση του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Τα μέλη του Δ.Σ του Φιλοζωικού Συλλόγου Φιλιατών καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Δήμου μας, εκφράζουν την οργή και τον έντονο αποτροπιασμό τους για την θλιβερή ιστορία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και οδηγεί στο αυτόφωρο τον αντιδήμαρχο του Δήμου Φιλιατών, για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πέσαμε απ’τα σύννεφα. Έχουμε πολλές φορές “ενοχλήσει” (ή τουλάχιστον προσπαθήσει) τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για σχετικά θέματα εις μάτην. Η γνωστή τακτική. Ναι- ναι- ναι, θα – θα – θα και μόλις το τηλέφωνο κλείσει, δήθεν αγανάκτηση, ειρωνείες και τελικά, εφαρμογή της παλιάς και “αποτελεσματικής” τακτικής, η οποία εξαφανίζει πραγματικά το “πρόβλημα”.

Το δυστύχημα για τους “δημοτικούς άρχοντες”, είναι πως πλέον, δεν έχουν να κάνουν με κάποιους “γραφικούς” αλλά με το νόμο. Ο Τσέχωφ έλεγε πως “Ο καλός άνθρωπος μπορεί να έχει τύψεις απέναντι και σ’ ένα σκύλο”. Δεν ελπίζουμε σε κάτι τέτοιο. Μόνο όποιος κρατήσει ένα κουτάβι στην αγκαλιά του, μόνο όποιος θέλει να λέγεται άνθρωπος, μπορεί να καταλάβει το μέγεθος του εγκλήματος.

Δεν ελπίζουμε πως θα γίνουν όλοι φιλόζωοι. Δεν έχουμε αυτή την απαίτηση, ούτε καν για τον εκάστοτε αρμόδιο αντιδήμαρχο. Απαιτούμε όμως, όχι μόνο ως φιλόζωοι, αλλά και ως Έλληνες πολίτες, οι νόμοι του κράτους να εφαρμόζονται από αυτούς πληρώνονται για αυτό. Κύριοι βάλτε το χέρι στην καρδιά και σκεφτείτε καλά τι κάνατε. Αν και φοβάμαι , ότι πολλοί από εσάς έχετε μόνο χέρια.»

πηγή: www.newsit.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button