PET SHOPΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΤΡΟΦΕΣ ΖΩΩΝΦΙΛΟΖΩΙΚΑ

Η BC Partners προχώρησε στην εξαγορά της ελληνικής Pet City

Σε συμφωνία για την απόκτηση του πλήρους ελέγχου της Pet City, της κορυφαίας ελληνικής εταιρείας λιανικής πώλησης με αντικείμενο την εισαγωγή και εμπορία τροφών κατοικίδιων ζώων και αξεσουάρ, ήρθε η BC Partners, στην πρώτη επένδυση της BC Partners GR Investment LP (“BCPGR”), ενός fund ειδικού σκοπού που επιδιώκει να επενδύσει και να υποστηρίξει υψηλής ανάπτυξης μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Αυτή η νέα απόκτηση πραγματοποιείται σε έναν τομέα στον οποίο η BC Partners διαθέτει τεχνογνωσία, έχοντας επενδύσει επιτυχώς στην PetSmart, τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης προϊόντων για κατοικίδια στις ΗΠΑ, στην Chewy, τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου προϊόντων για κατοικίδια στις ΗΠΑ με κεφαλαιοποίηση 32 δισ. δολ. περίπου και στην VetPartners, τον κορυφαίο διαχειριστή κτηνιατρικών κλινικών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι λεπτομέρειες της συναλλαγής και το ακριβές τίμημα δεν είναι ακόμη γνωστά, ωστόσο αναμένεται να ολoκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Pet City ιδρύθηκε το 1988 και έχει αναπτυχθεί ως οικογενειακή επιχείρηση καταφέρνοντας να γίνει ο ηγέτης της αγοράς στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας περίπου 3 εκατομμύρια πελάτες.

Η ιδρυτική οικογένεια θα διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο στην Εταιρεία, η οποία, τα τελευταία χρόνια, έχει επιτύχει διψήφια αύξηση πωλήσεων λόγω του μεγάλου δικτύου της με σχεδόν 80 καταστήματα, και της ισχυρής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου της.

Η ελληνική αγορά αναμένεται να συνεχίσει να επωφελείται από την ισχυρή διαρθρωτική ανάπτυξη, καθώς η διείσδυση της ιδιοκτησίας και φροντίδας κατοικίδιων ζώων στην Ελλάδα συγκλίνουν με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, όπως εκτιμά η BC Partners.

Ο Νίκος Σταθόπουλος, partner και επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής της BC Partners δήλωσε:

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσθέσουμε την Pet City στην οικογένεια της BC Partners και να επενδύσουμε στον ηγέτη της αγοράς στον ανθεκτικό και ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα λιανικής πώλησης προϊόντων για κατοικίδια στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πιο πρόσφατη επένδυση που έχει κάνει η BC Partners στην Ελλάδα, μια χώρα στην οποία δραστηριοποιούμαστε για περισσότερα από 15 χρόνια και έχει εξελιχθεί σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη”.

Αξίζει να σημειωθεί πως η BC Partners είναι κορυφαία εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με περισσότερα από 33 δισ. ευρώ σε ενεργητικό υπό διαχείριση στους τομείς του private equity, του ιδιωτικού χρέους και των ακινήτων. Ιδρύθηκε το 1986, έχοντας διαδραματίσει ενεργό ρόλο για τρεις δεκαετίες στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αγοράς εξαγορών. Από την ίδρυσή της, η BC Partners έχει ολοκληρώσει 124 επενδύσεις private equity σε εταιρείες συνολικής εταιρικής αξίας άνω των 161 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button