ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Ζίτσα: Θλίψη για την ευθανασία στο γαϊδουράκι – «Ήταν η μόνη πράξη αγάπης που μπόρεσε να του δοθεί»

Σε ευθανασία εποβλήθηκε το γαϊδουράκι της Ζίτσας το οποίο υπέστη βάναυση κακοποίηση, καθώς τα τραύματά του ήταν εξαιρετικά σοβαρά και δεν μπορούσε να μετακινηθεί σε νοσοκομείο. Τα κατάγματα σε ιπποειδή έχουν συνήθως κακή πρόγνωση και δυστυχώς το συγκεκριμένο ζώο δεν αποδείχθηκε η εξαίρεση.

Ο κτηνίατρος, ο οποίος είχε φτάσει από την Κοζάνη με την μεσολάβηση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, έκρινε ότι τα τραύματα του ζώου ήταν πολύ βαθιά ενώ παρουσίαζε και άλλα προβλήματα όπως υποθερμία και δυσκολία στην αναπνοή. Μετά την γνωμάτευση το γαϊδουράκι εξετάστηκε και από δεύτερο κτηνίατρο που έφτασε από τα Γιάννενα ώστε να υπάρχει και δεύτερη επιστημονική άποψη.

Έτσι, το γαϊδουράκι, τρία εικοσιτετράωρα μετά την κακοποίηση, έφυγε για το μακρινό του ταξίδι, με πολύ πόνο», όπως έγραψε η σελίδα Γαϊδούρακια/Άλογα – Stop στην εκμετάλλευση/κακοποίηση στο Facebook.

Ενώ η Γαϊδουροχώρα- το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι, ένα καταφύγιο για γαϊδουράκια στο Κορωπί μοναδικό στο είδος του, επέστησε την προσοχή μας και στο απαρχαιωμένο νομικό πλαίσιο για τέτοια εγκλήματα: «Το γαϊδουράκι της Ζίτσας ξεκουράστηκε. Δυστυχώς δεν υπήρχε καμία ελπίδα αποκατάστασης, οι γιατροί χθες διαπίστωσαν πολλαπλές επιπλοκές και μη αναστρέψιμη πορεία. Η ευθανασία ήταν η μόνη πράξη αγάπης που μπόρεσε να του δοθεί. Νοιώθουμε συντριβή και θυμό. Τουλάχιστον να μη πάει χαμένη η θυσία του. Ας γίνει αφορμή να μάθουμε να σεβόμαστε και να είμαστε υπεύθυνοι ιδιοκτήτες, αλλιώς να υπάρχει αυστηρή τιμωρία. Ας γίνει αφορμή να φτιαχτεί επιτέλους το νομικό πλαίσιο για τα ιπποειδή και ο κώδικας ορθής πρακτικής που θα περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις συνθήκες ζωής τους όπως και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών. Γιατί ακόμα βρισκόμαστε στο Μεσαίωνα».

Επιμένει στα περί ατυχήματος ο δικηγόρος του αντιδημάρχου

Σημειώνεται ότι ο Αντιδήμαρχος Ζίτσας παύτηκε από τα καθήκοντα του στον Δήμο, ενώ μετά την απολογία του στον ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο δικηγόρος του μιλά για μία διαφορετική εκδοχή, σύμφωνα με την οποία, το ζώο σύρθηκε από το αυτοκίνητο για λίγα μέτρα γιατί έπεσε από την καρότσα και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως ο οδηγός. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αντιδήμαρχος είχε προηγομένως σώσει το ζώο από επίθεση άγριου ζώου, πιθανότατα λύκου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button