ΚΟΙΝΩΝΙΑΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σκύλος: 8 σημάδια ότι σας εμπιστεύεται πραγματικά

Κάποιες φορές μπορεί να αγαπάτε τον σκύλο σας περισσότερο από κάποιους ανθρώπους, να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας μαζί του και να του μιλάτε όπως ακριβώς θα μιλούσατε στον καλύτερο φίλο σας. Τα επίπεδο αγάπης και εμπιστοσύνης που νιώθετε προς το κατοικίδιό σας είναι φανερά. Είναι όμως αμοιβαίο το συναίσθημα; Εδώ θα δούμε κάποια σημάδια μέσα από τα οποία φαίνεται ότι ο σκύλος σας εμπιστεύεται το ίδιο και εκείνος.

1. Μαθαίνει τη ρουτίνα σας

Η εμπιστοσύνη γίνεται αντιληπτή διαφορετικά για τους ανθρώπους και τα ζώα. Τα κατοικίδια βασίζονται σε κάποια ρουτίνα για να αισθάνονται ωραία, άνετα και να νιώθουν ευτυχισμένα. Έτσι, ο καλύτερος τρόπος για να χτίσετε μια σχέση με τον σκύλο σας είναι να κάνετε αυτές τις ρουτίνες θετικές αλληλεπιδράσεις.

Εάν ταΐζετε τον σκύλο σας κάθε μέρα στις 8 το πρωί ή τον βγάζετε βόλτα μόλις επιστρέψετε από τη δουλειά, ρυθμίζεται να περιμένει αυτά τα πράγματα σε αυτές τις καθορισμένες ώρες. Μόλις οριστεί μια ρουτίνα, θα είναι στην ώρα του για να πάρει αυτό το φαγητό ή τη βόλτα και θα εμπιστευτεί ότι θα κρατήσετε το τέλος της συμφωνίας.

2. Τα μάτια τους τα λένε όλα

Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας διαπίστωσε ότι όταν οι σκύλοι και οι ιδιοκτήτες τους κοιτούσαν ο ένας στα μάτια του άλλου για 30 λεπτά, αυξήθηκαν και στους δύο τα επίπεδα ωκυτοκίνης. Η ωκυτοκίνη ονομάζεται επίσης ορμόνη της αγάπης. Χρησιμοποιείται για να βοηθά τις μητέρες να δένονται με τα μωρά τους και αυξάνεται όταν βρισκόμαστε κοντά σε κάποιον που αγαπάμε και εμπιστευόμαστε. Έτσι αυτό το αποτέλεσμα της μελέτης θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα σκυλιά προσπαθούσαν να δημιουργήσουν δεσμούς με τους ιδιοκτήτες τους και αυτό σίγουρα αν το κάνει και ο σκύλος σας είναι από τα σημάδια ότι σας εμπιστεύεται.

3. Δεν σας βλέπει συχνά θυμωμένο

Σύμφωνα με μια μελέτη το σκυλάκι σας μπορεί να διαβάσει τα συναισθήματά σας και είναι λιγότερο πιθανό να σας εμπιστευτεί όταν είστε σε κακή διάθεση. Οι ερευνητές παρακολούθησαν πώς αντιδρούσαν τα σκυλιά όταν έβλεπαν τους ανθρώπους να δείχνουν σιωπηλά μια κρυφή ανταμοιβή (λιχουδιά) και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας θετικές ή αρνητικές εκφράσεις του προσώπου και της φωνής. Όταν τα σκυλιά είδαν τις αρνητικές συμπεριφορές (συνοφρυωμένος, αυλακωμένο φρύδι και σκληρή φωνή), ήταν λιγότερο πρόθυμα να ψάξουν για τη λιχουδιά.

4. Κοιμάται στο δωμάτιό σας

Γενικά, τα σκυλιά κοιμούνται σε ένα μέρος που είναι άνετο. Έτσι ο ύπνος του στο δωμάτιο σας θα μπορούσε σίγουρα να είναι ένδειξη άνεσης. Σημείωσε επίσης ότι το περιβάλλον μπορεί να επηρεάσει το αν το σκυλάκι σας εγκαθίσταται στο δωμάτιό σας ή στο κρεβάτι σας. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά προτού τον προσκαλέσετε στο κρεβάτι σας.

5. Σας κλέβει τα παπούτσια

Μπορεί να είναι ενοχλητικό όταν ο σκύλος σας παίρνει το αγαπημένο σας ζευγάρι παπούτσια ή το κασκόλ, αλλά μπορεί να το κάνει για έναν αξιαγάπητο λόγο. Παρόλο που αυτή η συμπεριφορά μπορεί να μην βασίζεται αποκλειστικά στην εμπιστοσύνη (ο σκύλος σας μπορεί απλώς να ξέρει ότι του δίνετε προσοχή όταν παίρνει συγκεκριμένα αντικείμενα), ίσως το σκυλάκι σας θα μπορούσε να παρηγοριέται με κάτι δικό σας, ειδικά όταν λείπετε.

6. Καταλαβαίνετε τη γλώσσα του σώματός του

Μερικοί σκύλοι είναι φυσικά πιο χαλαροί γύρω από τους κηδεμόνες τους, ενώ άλλοι είναι πιο ενθουσιώδεις. Διαφέρει ανάλογα με τον σκύλο, αλλά αν αυτή η συμπεριφορά αλλάξει, τότε είναι που καταλαβαίνετε ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν θέλετε ένας σκύλος να σας εμπιστεύεται, είναι σημαντικό να μάθετε για τη γλώσσα του σώματος του σκύλου, ώστε να μπορείτε να διαβάζετε πότε θέλει σωματική αλληλεπίδραση και πότε όχι. Χαϊδέψτε έναν σκύλο μόνο αν δεν απομακρύνεται όταν τον πλησιάζετε. Αν σας πλησιάσει, χαϊδέψτε τον για τρία δευτερόλεπτα και μετά δείτε την αντίδρασή του. Αν γέρνει προς τα μέσα ή σκύβει στο χέρι σας, συνεχίστε να χαϊδεύετε. Αν γλείφει γρήγορα τα χείλη του, γυρίσει το κεφάλι του μακριά ή χασμουρηθεί, έχει βαρεθεί. Όσο περισσότερο καταλαβαίνετε τι σας λέει ο σκύλος σας με το σώμα του, τόσο περισσότερη εμπιστοσύνη θα χτίσετε με τον σκύλο σας.

7. Ακολουθεί το παράδειγμά σας

Οι σκύλοι που έχουν ισχυρό δεσμό με τους κηδεμόνες τους συμπεριφέρονται, όπως τα παιδιά με τους γονείς τους. Όταν νιώθουν αβέβαιοι θα σας κοιτάξουν. Είναι πιο πιθανό να εξερευνήσουν νέα μέρη μαζί σας, σε αντίθεση με το να πηγαίνουν μόνοι τους ή με έναν άγνωστο. Αντιγράφουν τους κηδεμόνες τους και ως προς τα συναισθήματα σε ένα βαθμό, δείχνοντας άγχος όταν εσείς είστε ανήσυχοι και ηρεμία όταν είστε ήρεμοι. Εκτός από σημάδι εμπιστοσύνης, αυτό σίγουρα δείχνει εξοικείωση και άνεση.

8. Κουνάει την ουρά του με συγκεκριμένο τρόπο

Είναι μια κοινή λανθασμένη αντίληψη ότι οποιοδήποτε κούνημα της ουράς σημαίνει ότι το σκυλάκι σας είναι ευτυχισμένο. Σύμφωνα με μια μελέτη, η κατεύθυνση στην οποία ένας σκύλος κουνάει την ουρά του μπορεί να αποκαλύψει τα συναισθήματα που νιώθει. Συγκεκριμένα, το κούνημα με κλίση προς τα δεξιά είναι σημάδι θετικών συναισθημάτων και το κούνημα με κλίση προς τα αριστερά δείχνει αρνητικά. Αν λοιπόν ο σκύλος σας κουνάει την ουρά του προς τα δεξιά όταν σας βλέπει, είστε επίσημα στη λίστα με τα αγαπημένα του πράγματα στον κόσμο, αφού αυτό είναι από τα σημάδια ότι ο σκύλος σας είναι πραγματικά χαρούμενος και σας εμπιστεύεται.

ΠΗΓΗ:mypet

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button