LIFE STYLEΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑΦΙΛΟΖΩΙΚΑ

Δείτε την γηραιότερη γάτα του κόσμου – Είναι 27 ετών

Η Flossie, σε ηλικία σχεδόν 27 ετών (που ισοδυναμεί σε 120 ανθρώπινα χρόνια για τα αιλουροειδή), «στέφθηκε» η γηραιότερη γάτα του κόσμου, μπαίνοντας στο βιβλίο του Ρεκόρ Γκίνες.

Η γάτα έλαβε επίσημη αναγνώριση από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες τον Νοέμβριο, στην ηλικία που “έσπασε το ρεκόρ” των 26 ετών και 329 ημερών. Όπως μεταδίδει το cnn, αν και έχει κακή όραση και είναι κουφή, φέρεται να είναι καλά στην υγεία της.

Η Flossie, η οποία είναι στην ίδια ηλικία με τη νέα της ιδιοκτήτρια, είχε πολλούς διαφορετικούς ιδιοκτήτες στη μακρά ζωή της και τώρα μένει στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Η γάτα δόθηκε σε εθελοντές στο Κεντ σε ηλικία 26 ετών, αφού ο ιδιοκτήτης της δεν μπορούσε άλλο να την φροντίσει. Η τύχη της όμως άλλαξε, αφού της δόθηκε ένα νέο σπίτι κοντά στην θαλπωρή της έμπειρης φροντίστριας γατών και εκτελεστικής βοηθού της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης για την προστασία των γατών «Cats Protection», Vicki Green, η οποία ζει στο Orpington του νοτιοανατολικού Λονδίνου.

«Ήξερα από την αρχή ότι η Flossie ήταν μια ιδιαίτερη γάτα, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα μοιραζόμουν το σπίτι μου με έναν κάτοχο του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες», είπε η Miss Green στο skynews.

«Ποτέ δεν αφήνει την ευκαιρία ενός καλού γεύματος, παρά μόνο όταν είναι κρυμμένη στην αγαπημένη της κίτρινη κουβέρτα».

Η Flossie έχει περάσει από πολλά σπίτια, από τότε που ζούσε ως αδέσποτο γατάκι κοντά στο νοσοκομείο Merseyside στο Λίβερπουλ της βορειοδυτικής Αγγλίας, τους πρώτους μήνες της ζωής της το 1995.

Υιοθετήθηκε από έναν εργαζόμενο στο νοσοκομείο, με τον οποίο έζησε για 10 χρόνια πριν πεθάνει ο ιδιοκτήτης της. Την Flossie ανέλαβε μετά η αδελφή του εκλιπόντος ιδιοκτήτη της. Μετά από 14 χρόνια, ο δεύτερος ιδιοκτήτης της πέθανε. Στη συνέχεια έμεινε με τον γιο του δεύτερου ιδιοκτήτη της για τρία χρόνια, πριν την εμπιστευτούν στους εθελοντές της Cats Protection.

Ωστόσο, έχει ακόμα δρόμο να διανύσει για να καταρρίψει το ρεκόρ της γηραιότερης γάτας που υπήρξε ποτέ – Creme Puff – που έζησε 38 ολόκληρα χρόνια και τρεις ημέρες με τον ιδιοκτήτη της Jake Perry στο Ώστιν του Τέξας.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button