ΚΟΙΝΩΝΙΑΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Γιατί δεν πρέπει να κάνετε κουτάβια δώρο τα Χριστούγεννα

Τα κουτάβια είναι μια απόφαση ζωής

Όταν τα παίρνουμε μένουν μαζί μας για όλη τους τη ζωή. Ας δούμε, λοιπόν, 3 λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να κάνετε δώρο Χριστουγέννων ένα κουτάβι σε κάποιον.

1. Το κουτάβι δεν είναι παιχνίδι

Πολλά παιδιά εκφράζουν την επιθυμία να αποκτήσουν ένα κουτάβι κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους δώσετε ένα. Με αυτό το δεδομένο, αν περιμένετε πλήρως να αναλάβετε την ευθύνη του σκύλου και θα θέλατε το κουτάβι μόνοι σας, αυτή μπορεί να είναι μια πιο ηθική κατάσταση.

2. Η αγορά ενός κουταβιού αυτήν την περίοδο μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη

Ανεξάρτητα από το πόσο καλές είναι οι προθέσεις σας, η αγορά ενός κουταβιού από έναν φαινομενικά αξιόπιστο εκτροφέα μπορεί να είναι κάτι επικίνδυνο κατά τη διάρκεια των διακοπών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα εκτροφεία κουταβιών κάνουν πολλές δουλειές. Ακόμη και αν κάνετε μεγάλη έρευνα, δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος να ξέρετε ότι ένα κουτάβι δεν προέρχεται από μη αξιόπιστο εκτροφείο κουταβιών. Το να συνεργάζεστε με έναν ύποπτο εκτροφέα υποστηρίζει μια κακόβουλη επιχείρηση.

3. Τα Χριστούγεννα είναι μια τρομακτική περίοδος για τα κουτάβια

Ένας ακόμη λόγος που δεν είναι καλή ιδέα να δώσετε ένα κουτάβι ως δώρο Χριστουγέννων είναι γιατί οι γιορτές είναι η χειρότερη εποχή για να εισάγετε ένα νέο σκύλο στην οικογένεια. Από τις οικογενειακές συγκεντρώσεις μέχρι τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ένα κουτάβι των Χριστουγέννων θα νιώσει φόβο στο νέο του σπίτι. Αυτή είναι μια περίοδος κατά την οποία θα έπρεπε να λαμβάνει πολλή ατομική προσοχή και εκπαίδευση, την οποία σχεδόν σίγουρα δεν θα λάβει.

Τι να κάνετε αντ’ αυτού

Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν πρέπει να κάνετε δώρο στον εαυτό σας έναν σκύλο για τα Χριστούγεννα εάν το θέλετε πολύ. Όπως είπαμε, υπάρχουν πολλά σκυλάκια σε καταφύγια που περιμένουν την κατάλληλη οικογένεια. Αν θέλετε να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο κατά τη διάρκεια των γιορτών, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου. Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι κάποιος θα είναι πάντα με τον σκύλο, αν χρειαστεί να παρευρεθείτε σε εορταστικές εκδηλώσεις εκτός σπιτιού.

Δεύτερον, αν παίρνετε τον σκύλο με την ελπίδα να διδάξετε στα παιδιά σας πώς να είναι υπεύθυνα, να είστε έτοιμοι να αναλάβετε και εσείς πολλές ευθύνες. Τέλος, κρατήστε χαμηλούς τόνους στο σπίτι σας. Μην το παρακάνετε με τις εορταστικές εκδηλώσεις. Το ιδανικό θα ήταν να μην έχετε κανέναν άλλο στο σπίτι τις πρώτες δύο εβδομάδες μετά την υιοθεσία.

ΠΗΓΗ:mypet

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button