ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΜΙΚΡΟΣΩΜΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑΠΑΡΑΞΕΝΑΣΚΥΛΑΚΙΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑΥΓΕΙΑ

Γέμισε η Αρκαδία παρατημένα κυνηγόσκυλα- Βρέθηκαν ακόμα δύο, κοκαλιασμένα και το ένα γέρικο

Το κακό με τους κυνηγούς έχει παραγίνει. Έκαναν τα πάντα να μην περάσει ο νέος νόμος για τα ζώα συντροφιάς και ήταν αντίθετοι στην υποχρεωτική στείρωση. Γιατί; Για να γεννάνε φυσικά. Να κρατάνε το μικρό και να εγκαταλείπουν το μεγάλο. Και τα άλλα τα μικρά να τα πουλούν σε άλλους κυνηγούς. Οργανωμένα πράγματα δηλαδή.
Το σκυλί για τον κυνηγό-δεν μιλάμε για όλους. Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις-είναι «εργαλείο» για να κάνει τη δουλειά του. Οι ίδιοι το αποκαλούν έτσι. Και όταν το εργαλείο δεν κάνει πια τη δουλειά του, πηγαίνουν συνήθως σε βουνό και το αφήνουν. Άλλες πάλι φορές το δένουν κιόλας ώστε να μην μπορεί να γυρίσει πίσω και να πεθάνει μαρτυρικά από ασιτία και έλλειψη νερού.
Για να μη μιλήσουμε για τη ζωή ενός τέτοιου σκυλιού. Τέτοια ζωή δεν αξίζει σε κανένα πλάσμα.
Οι εθελοντές δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν κυνηγόσκυλα σε όλη την Ελλάδα. Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης /Arcadia Animal Care, GR κάνει λόγο για μια κατάσταση στην Αρκαδία που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Αυτές τις μέρες βρήκαν ακόμα δύο, τα οποία εγκαταλείφθηκαν στο Ξηροπήγαδο Κυνουρίας. Το ένα μάλιστα, μια σκυλίτσα, είναι γέρικο.
Το τι θα γίνουν τα παρατημένα ζώα λίγο νοιάζει αυτούς που τα έχουν. Πάνω από όλα είναι να τα ξεφορτωθούν.
Αν δεν μπει ο νόμος σε εφαρμογή και αν δεν γίνονται έλεγχοι, όλοι αυτοί θα δρουν ανεξέλεγκτοι και η κατάσταση θα συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ: petpet.news

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button