ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο – Αλέξης Κούγιας: Ποινικό αδίκημα η θανάτωση του χιμπατζή

Αλέξης Κούγιας: «Υπάρχουν τα εξής ερωτήματα: Εάν έκαναν ό,τι πρέπει να κάνουν και πώς διέφυγε ο δυστυχής χιμπατζής».
Στα δικαστήρια θα συνεχιστεί η υπόθεση της θανάτωσης του χιμπατζή Μπαζού από τους υπεύθυνους του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, καθώς ο Αλέξης Κούγιας είναι πεπεισμένος ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες κι αναλαμβάνει την νομική υποστήριξη φιλοζωικών οργανώσεων.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Οργή στα social media για τη θανάτωση χιμπατζή – Τι απαντάνε οι υπεύθυνοι
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της «η Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού δια του Προέδρου Κωνσταντίνου Σισμανίδη και του Γενικού Γραμματέως της Γιάννη Κάραλη» εξουσιοδότησε τον κ. Κούγια να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες «για την εν ψυχρώ εκτέλεση του γνωστού στα παιδιά όλης της Αττικής και όλης της Ελλάδος χιμπατζή με το όνομα Μπαζού, ο οποίος δραπέτευσε λόγω των ελλιπέστατων μέτρων ασφαλείας από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπου εξετίθετο».

Όπως αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας οι εντολείς του έχουν πάρα πολλά ερωτήματα για την επιλογή της εκτέλεσης του ζώου αντί της αναισθητοποιήσεως του από τους αρμοδίους του πάρκου.

Στο πλευρό των οργανώσεων και του Αλέξη Κούγια στέκεται κι ο Βύρωνας Βασιλειάδης μετά της συζύγου του και γνωστής φιλόζωης, Εριέττας Κούρκουλου, η οποία «τρέχει» και την οργάνωση «save a greek stray» που είναι ταγμένη στην προστασία των ζώων και κυρίως των αδέσποτων.

Το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Πριν από λίγη ώρα επικοινώνησαν με τον επικεφαλής του γραφείου μας, κο Αλέξη Κούγια, ο κος Βύρων Βασιλειάδης και η σύζυγός του κα Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση για να του δηλώσουν ότι συμπαρίστανται με όλες τους τις δυνατότητες στην υπόθεση της δολοφονίας του χιμπατζή, που διέφυγε από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και δολοφονήθηκε άγρια, ενώ ήταν δυνατό να αναισθητοποιηθεί, και του δήλωσαν ότι θα είναι παρόντες στην οιαδήποτε διαδικασία, η οποία θα αναδείξει παράνομες συμπεριφορές των υπευθύνων του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και των εκτελεστών του ανυπεράσπιστου ζώου».

Σοφία Μουτίδου: Μήνυση εις βάρος της για υποκίνηση βίας – Η ανάρτησή της στο Instagram
Μιλώντας σχετικά με την υπόθεση ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Υπάρχουν τα εξής ερωτήματα: Εάν έκαναν ό,τι πρέπει να κάνουν και πώς διέφυγε ο δυστυχής χιμπατζής. Το ότι διέφυγε δεν το αμφισβητεί κανείς. Εφυγε από ένα χώρο που είναι ασφαλισμένος. Υπάρχουν ειδικές προβλέψεις για αυτές τις περιπτώσεις και υπάρχουν τα μέσα ώστε σήμερα ο χιμπατζής να ήταν στη ζωή και να χαίρονταν τα παιδιά, ανεξάρτητα εάν ήταν δυστυχισμένος και φυλακισμένος», δήλωσε ο δικηγόρος μιλώντας στο Mega και τόνισε πως η θανάτωση του χιμπατζή είναι ποινικό αδίκημα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button