ΚΟΙΝΩΝΙΑΣΥΜΒΟΥΛΕΣΦΙΛΟΖΩΙΚΑ

Σκύλος: 7 συμπεριφορές που φανερώνουν ότι είναι έξυπνος

Τα σκυλάκια είναι πολύ έξυπνα ζωάκια και έχουν πολλά κρυφά ταλέντα. Έχετε αναρωτηθεί πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος σας; Υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείτε να καταλάβετε πόσο ευφυής είναι ο γούνινος φίλος σας.

1. Μπορεί να θυμηθεί μια εντολή από ένα χρόνο πριν

Τα περισσότερα κουτάβια μπορούν να διδαχθούν να υπακούουν σε κάποιες εντολές, αλλά ένας πραγματικά έξυπνος σκύλος θα θυμάται αυτές τις εντολές με την πάροδο του χρόνου, ακόμη και αν δεν τις έχουν χρησιμοποιηθεί για αρκετό καιρό.

2. Μπορεί να βρει την ανοιχτή πόρτα

Μερικά σκυλιά είναι αριστοτέχνες στη διαφυγή. Αν και αυτό μπορεί να απογοητεύσει τους κηδεμόνες, είναι στην πραγματικότητα ένα σημάδι υψηλής νοημοσύνης. Ένας τρόπος για να δοκιμάσετε αυτή τη δεξιότητα είναι να αφήσετε το σκύλο σας να βγει από μια πόρτα, να την κλείσετε και στη συνέχεια να ανοίξετε μια άλλη εξωτερική πόρτα του σπιτιού σας. Τα έξυπνα σκυλάκια θα μπορέσουν να βρουν τον τρόπο να επιστρέψουν μέσα, ακόμη και αν το αρχικό ή το συνηθισμένο σημείο εισόδου τους είναι κλειστό.

3. Αρχίζει ένα παιχνίδι μαζί σας

Πολλά σκυλιά θα παίξουν διελκυστίνδα όταν κρατάτε το παιχνίδι με το σχοινί, αλλά τα έξυπνα σκυλιά θα ξεκινήσουν παιχνίδια επικοινωνώντας τις επιθυμίες τους σε εσάς. Για παράδειγμα, αν ο σκύλος σας “μιλάει”, σας χαϊδεύει, σας φέρνει ένα παιχνίδι ή χρησιμοποιεί αυθόρμητα κάποια άλλη συμπεριφορά που του έχετε διδάξει για να σας κάνει να του δώσετε προσοχή, τότε σημαίνει πως έχει πολύ υψηλή νοημοσύνη. Αυτό, βέβαια, είναι διαφορετικό από το να γαβγίζει άγρια ή να πηδάει πάνω σας, καθώς αυτές δεν είναι δεξιότητες που της έχετε διδάξει.

4. Κουρνιάζει μαζί σας όταν είστε λυπημένοι

Ένας ακόμη τρόπος που δείχνει ότι ο σκύλος σας είναι έξυπνος, είναι το γεγονός ότι έρχεται κόντα σας όταν νιώθετε λυπημένοι. Πιο συγκεκριμένα, τα έξυπνα σκυλιά είναι πολύ καλά στο να αντιλαμβάνονται και να ερμηνεύουν τα συναισθήματά σας. Είχατε μια απαίσια μέρα στη δουλειά; Τσακωθήκατε με το σύζυγό σας; Ένας έξυπνος σκύλος θα διαβάσει τη θλίψη σας και θα λάβει μέτρα για να σας παρηγορήσει, όπως το να χουχουλιάσει μαζί σας ή να αρνηθεί να φύγει από το πλευρό σας μέχρι να στεγνώσουν τα δάκρυά σας.

5. Χτυπάει το χέρι σας για να το χαϊδέψετε

Όλα τα σκυλιά αγαπούν την προσοχή και τα έξυπνα σκυλιά ξέρουν τον καλύτερο τρόπο για να την πάρουν. Τα έξυπνα σκυλιά θα τοποθετήσουν το κεφάλι τους κάτω από το χέρι σας και θα το “χτυπήσουν” για να σας προτρέψουν να τους δώσετε ένα ξύσιμο πίσω από τα αυτιά ή μπορεί ακόμη και να σας “χαϊδέψουν” ως παράδειγμα για το πώς θέλουν να τα χαϊδέψετε.

6. Μπορεί να μάθει ένα νέο κόλπο σε λίγες μόνο προσπάθειες

Τα περισσότερα σκυλιά μπορούν να διδαχθούν αρκετές εντολές – απλώς κάποια από αυτά χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο από άλλα. Μπορεί να αναρωτιέστε, “πόσο έξυπνοι είναι οι σκύλοι”, ενώ προσπαθείτε να τους διδάξετε νέα κόλπα. Όσο πιο γρήγορα ο σκύλος σας μαθαίνει ένα νέο κόλπο και όσες περισσότερες εντολές γνωρίζει, είναι σίγουρα σημάδια της ευφυΐας του.

7. Έμαθε πώς να ανοίγει μια πόρτα αφού σας είδε να το κάνετε

Ένας ακόμη τρόπος να καταλάβετε πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος σας είναι αν μαθαίνει κάτι μόνο παρατηρώντας εσάς ή άλλα σκυλάκια. Ειδικότερα, το πόσο εύκολα εκπαιδεύεται το κουτάβι σας μπορεί να είναι ένας δείκτης της ευφυΐας του και ένας τρόπος για να το κρίνετε αυτό είναι το κατά πόσον παίρνει δεξιότητες απλά παρατηρώντας. Τα σκυλιά που μπορούν να παρακολουθούν είτε ανθρώπους είτε άλλους σκύλους να κάνουν ορισμένες εργασίες, όπως το άνοιγμα θυρών ή πυλών, και να μαθαίνουν από το παράδειγμά τους είναι σίγουρα πιο εκπαιδεύσιμα και μπορεί να είναι πιο έξυπνα.

ΠΗΓΗ:mypet

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button