ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΜΙΚΡΟΣΩΜΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑΣΚΥΛΑΚΙΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ

Αλμυρός Βόλου: 2.000 αδέσποτα σκυλιά – Δάγκωσαν μητέρα με παιδί

Στον Αλμυρό Βόλου καταγράφηκε άλλο ένα περιστατικό επίθεσης αδέσποτων σκυλιών σε μητέρα με το παιδί της.

Τουλάχιστον 2.000 αδέσποτα σκυλιά κυκλοφορούν στον Αλμυρό Βόλου. Μάλιστα, οι αγέλες ζώων έχουν γίνει φόβος και τρόμος σε πολλές περιοχές της Ελλάδος. Πρόκειται για ένα ζήτημα – μάστιγα, που χρειάζεται τη μέριμνα όλων και κυρίως των δήμων για να προστατευτούν οι πολίτες.

Στον Αλμυρό Βόλου καταγράφηκε άλλο ένα περιστατικό επίθεσης αδέσποτων σκυλιών σε μητέρα με το παιδί της. Μία μητέρα στην προσπάθειά της να προστατέψει το παιδί της από το μένος των αδέσποτων ζώων, το πήρε αγκαλιά με αποτέλεσμα τα σκυλιά να δαγκώσουν εκείνη. Στη συνέχεια η μητέρα προέβη κατήγγειλε το επεισόδιο στην Αστυνομία, και σε μήνυση παντός υπευθύνου.

Το πρόβλημα όπως διαπιστώθηκε είναι τεράστιο. Τα σκυλιά δημιουργούν αγέλες, και σε πολλές περιπτώσεις γίνονται επικίνδυνα και επιθετικά. Αυτό προέρχεται ωστόσο από την έλλειψη φροντίδας των ζώων, από τους αρμόδιους φορείς. Μάλιστα οι δήμοι της χώρας, όπως και ο δήμος Αλμυρού, λαμβάνουν χρηματοδότηση. Πρόσφατα εγκρίθηκε χρηματοδότηση για την δημιουργία καταφυγίου με ποσό ύψους 372.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, μίλησε στο Mega για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα αδέσποτα. «Το καταφύγιο για τα ζώα, είναι μόνο για περίθαλψη και για την απελευθέρωση τους στο φυσικό περιβάλλον. Έχουμε δημοπρατήσει την κατασκευή ενός καταφυγίου με 372.000 ευρώ για 48 θέσεις μόνο για άρρωστα, και για ζώα που είναι για περίθαλψη.

Το καταφύγιο δεν είναι για φιλοξενία 2.000 αδέσποτων σκυλιών. Έχουμε 2.000 αδέσποτα στον Δήμο. Πέρα από την δημοπράτηση για το καταφύγιο, έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε, καμπάνιες και άλλα», είπε αρχικά. «Κάποιοι φιλόζωοι είχαν δημιουργήσει ένα παράνομο καταφύγιο με 350 σκυλιά που ήταν σε άθλια κατάσταση.

Όταν πέθανε η κυρία που ήταν επικεφαλής, ο εισαγγελέας ήρθε στον Δήμο Αλμυρού και μας είπε ότι ανήκουν σε μας και είναι αδέσποτα. Εμείς με κόπο και προσπάθεια, εμβολιάσαμε, στειρώσαμε και φέραμε σε καλή κατάσταση τα ζώα, 300 ζώα καταφέραμε να τα δώσουμε για υιοθεσία και έμειναν άλλα 30 που ο εισαγγελέας μας πίεσε να τα αφήσουμε στο φυσικό περιβάλλον. Από τον νόμο, η περιφορά των ζώων στους δημόσιους χώρους, δεν απαγορεύεται, αντίθετα επιβάλλεται να είναι στο φυσικό περιβάλλον τους. Θα δημιουργηθούν αγέλες αλλά αυτές δεν μπορείς να τις σπάσεις. Είναι στειρωμένα τα σκυλιά αυτά, προσπαθούμε συνέχεια», πρόσθεσε ο κ. Χατζηκυριάκος.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button