ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Έστησαν και πάλι φάτνες με αληθινά ζώα στον Βόλο -«Θα ζητήσουμε εισαγγελική παρέμβαση», λένε οι κτηνίατροι

Για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Βόλου έστησε στην πλατεία Αγίου Νικολάου, δύο χριστουγεννιάτικες φάτνες με αληθινά ζώα, πρόβατα και πόνυ, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε πέρυσι το ίδιο θέμα.

Οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι στόχος τους είναι να φέρουν τον κόσμο πιο κοντά στο πνεύμα και την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών και να μοιράσουν χαρά στους μικρούς μας φίλους.

Εναντίον της κίνησης αυτής του δήμου Βόλου στέκονται τόσο οι φιλοζωικές οργανώσεις όσο και οι κτηνίατροι που κάνουν λόγο για κακοποίηση των ζώων.

Ο δήμος προς υπεράσπισή του, υποστηρίζει ότι τρεις φορές την ημέρα ειδικά επιφορτισμένος συνεργάτης φροντίζει για την παροχή φαγητού και νερού και για την καθαριότητά τους, υγειονομικά επιτηρούνται από κτηνίατρο, ενώ η φύλαξή τους είναι συνεχής.

Εισαγγελική παρέμβαση θα ζητήσει ο Σύλλογος Κτηνιάτρων
Ο Παύλος Σταματόπουλος, Πρόεδρος Συλλόγου Κτηνιάτρων, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος που αντιτίθεται στην καταπόνηση των ζώων και το στρες που υφίστανται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα, ο Κτηνιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί ότι θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, καθώς το θέμα εγείρει και ηθικά ζητήματα.

ΠΗΓΗ: iefimerida

Related Articles

Back to top button